Білецька сільська територіальна громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Пенсійний фонд

Нелегальна заробітна плата та її вплив на майбутню пенсію

З січня 2004 року в Україні запроваджено принцип пенсійного страхування, відповідно до якого страховий стаж людині зараховується за умови сплати страхових внесків. Відтоді, право на пенсію та її розмір прямо залежить від того, чи сплачував роботодавець єдиний соціальний внесок із нарахованої заробітної плати в розмірі не меншому ніж встановлено законодавством.  Варто зазначити, що з 1 січня 2019 року мінімальний рівень заробітної плати складає 4173 грн., а єдиного соціального внеску – 918,06 грн.

12:53 25.02.2019

Затверджено показник середньої заробітної плати за грудень 2018 року та за 2018 рік

Затверджено показник середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески та яка відповідно до Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” враховується для обчислення пенсії за грудень 2018 року в сумі 9095 гривень 46 копійок, за 2018 рік в сумі 7810 гривень 88 копійок.

12:44 25.02.2019

Отримуючи заробітну плату в “конвертах” пам’ятайте, що пенсій у “конвертах” немає!

Основною умовою призначення пенсії є наявність необхідного страхового стажу, який з 01.01.2019 повинен становити  26 років, з подальшим збільшенням цього показника. Тобто  ті, хто претендуватиме на пенсію за віком після 2028 року,  повинні будуть підтвердити вже 35 років страхового стажу. Відповідно до Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” страховий стаж - це період, протягом якого особа підлягає загальнообов'язковому державному страхуванню та за який щомісяця сплачуються страхові внески в сумі не меншій, ніж мінімальний страховий внесок.

12:39 25.02.2019

Завершення фінансування пенсій та грошової допомоги у лютому 2019 року

Тернопільське об’єднане управління Пенсійного фонду України Тернопільської області повідомляє, що відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» та інших законодавчих актів, що регулюють питання пенсійного забезпечення громадян, завершено виплату пенсій та грошової допомоги у лютому 2019 року. 

12:37 25.02.2019

Про перерахунок пенсій та виплату субсидій пенсіонарам – на Дні відкритих дверей

Про перерахунок пенсій та виплату субсидій пенсіонарам – на Дні відкритих дверей Спеціалісти Тернопільського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Тернопільської області провели День відкритих дверей, де роз’яснили присутнім про перерахунок пенсій з 1 березня та про виплату житлових субсидій у готівковій формі пенсіонерам.

09:49 25.02.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Додавання бюджетного проекту

Увага! Переверте правильність заповнення форми подачі бюджетного проекту. Редагування даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту

Додати фото в бюджетний проект

Видалити зображення

Продовжити?

Ні, не видаляти

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних