A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білецька сільська територіальна громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Пенсійний фонд

Правила обчислення пільгового стажу

Підтвердження права на пільгове пенсійне забезпечення здійснюється згідно із Списком № 1 та Списком № 2 на підставі записів у трудових книжках працівників та уточнюючих довідок, виданих підприємствами на підставі первинних документів про характер виконуваної роботи та умови праці, а також про безпосередню зайнятість протягом повного робочого дня на роботах, що дають право на пільгове пенсійне забезпечення.

15:49 11.03.2019

Порядок зарахування до страхового стажу періоду здійснення фізичною особою підприємницької діяльності

Страховий стаж обчислюється територіальними органами Пенсійного фонду відповідно до вимог Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» (далі – Закон) за даними, що містяться в системі персоніфікованого обліку, а за періоди до впровадження системи персоніфікованого обліку – на підставі документів та в порядку, визначеному законодавством, що діяло до набрання чинності цим Законом.

15:46 11.03.2019

Офіційне оформлення трудових відносин – запорука соціального захисту та гідних пенсійних виплат

При нарахуванні заробітної плати працівникам підприємства, установи, організації та фізичні особи – підприємці повинні дотримуватися чинного законодавства, нести відповідальність за навмисне ухилення від сплати податків і порушення законодавства про оплату праці, адже Конституцією України кожному громадянину гарантується право заробляти собі на життя працею та отримувати за це винагороду у вигляді заробітної плати, не нижчої від визначеної законом. Та, на жаль, чимало роботодавців, бажаючи уникнути “зайвих витрат”, або взагалі не оформляють трудові відносини з працівником офіційно, або працевлаштовують особу на неповну ставку із мізерною зарплатою, зазвичай меншою мінімального розміру, а основну суму заробітку виплачують “в конверті”.

15:43 11.03.2019

Участь у семінарі щодо легальної зайнятості

  З метою підвищення обізнаності безробітних щодо переваг легальної зайнятості спеціалісти Тернопільського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Тернопільської області взяли участь у черговому інформаційному семінарі на тему: “Легальна зайнятість” у Тернопільському міськрайонному центрі зайнятості.        

09:59 07.03.2019

Інформаційно-роз’яснювальна робота щодо питань перерахунку пенсій з 1 березня 2019 року та виплати житлової субсидії у готівковій формі

Спеціалісти Тернопільського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Тернопільської області та спеціалісти управління соціального захисту населення Тернопільської районної державної адміністрації проводять спільну інформаційно-роз’яснювальну роботу для жителів Тернопільського району.

16:59 06.03.2019

До уваги підприємців!

Шановні приватні підприємці! Дбайте про майбутню пенсію вже сьогодні! Своєчасно сплачуйте кошти, розрахуйтеся з боргами зі сплати страхових внесків та єдиного соціального внеску, в установлені терміни подавайте звітність до системи персоніфікованого обліку - це забезпечить вам право на отримання пенсійних та соціальних виплат.

16:55 05.03.2019

Можливості та переваги інформаційного сервісу Веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду України

  Веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України - сучасний спосіб надання інформації, дистанційного обслуговування громадян за допомогою електронних сервісів.

16:50 05.03.2019

Легалізація заробітної плати — соціальна захищеність кожного працюючого громадянина

На сьогоднішній день питання детінізації та легалізації заробітної плати набуває надзвичайної актуальності. Зрозуміло, що від розміру отриманої заробітної плати залежить рівень життя та соціальних пільг населення. Через виплати зарплат "у конвертах" бюджет щорічно втрачає мільярди несплачених податків. Окрім цього, виплата заробітної плати у «конвертах» та використання найманої праці без реєстрації трудових відносин – порушення конституційних прав громадян. Багато хто веде розмови про справедливі виплати розміру пенсії населенню, виплачуючи при цьому робітникам зарплату “у конвертах”. Кожен повинен усвідомлювати, що заробітна плата «в конвертах» сьогодні - це мізерна пенсія в майбутньому. Наймані працівники при працевлаштуванні зобов'язані обговорювати з роботодавцем умови роботи та оплати праці. Можливо, лише тоді роботодавці змінять тактику приховування реального розміру заробітної плати найманим працівникам.

16:46 05.03.2019

А, що ви знаєте про добровільну сплату єдиного соціального внеску?

Усе більше в інформаційному просторі набирає обертів кампанія з роз’яснення громадянам необхідності та важливості офіційного працевлаштування. Адже все просто: легально працюєш – отримаєш у майбутньому соціальні виплати, не оформлений офіційно та отримуєш зарплату «в конверті» – то  й пенсію шукатимеш «в конверті»… Адже, якщо ви працюєте неофіційно і за вас роботодавець не сплачує страхові внески, тоді у вас немає страхового стажу, необхідного для призначення пенсії. Тобто ви зможете розраховувати лише на допомогу від держави після досягнення 65-річного віку. Невесела перспектива… То ж вимагайте від роботодавця офіційного працевлаштування – це ваш обов’язок і обов’язок роботодавця!

16:45 05.03.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних