Білецька сільська територіальна громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Білецька громада провела в останню дорогу Героя Андрія Матуша.

Дата: 01.08.2024 14:48
Кількість переглядів: 1302

Фото без опису

Сьогодні, 1 серпня 2024 року, жителі Білецької громади провели в останню дорогу загиблого захисника України Матуша Андрія Андрійовича, який героїчно віддав життя за Батьківщину, захищаючи її незалежність та оберігаючи вільне життя нашого народу на своїй землі від зазіхань московських орд.

Матуш Андрій, 11.12.1984 року народження, був солдатом, водієм-стрільцем спеціального відділення спеціальної роти військової частини А4122. Загинув 28 липня 2024 року під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Невське Луганської області.

Вшанувати пам’ять, помолитися за спочилого Героя зібралися рідні та близькі, друзі та побратими, односельчани та жителі усієї громади. Лунали слова вдячності та підтримки скорботній родині з приводу непоправної втрати. Андрій був справжнім героєм, який не побоявся стати на захист своєї держави, плекаючи ідеали гідності та свободи!

Єдиним серцем і устами творилася заупокійна молитва в домі спочилого, відтак зі словом проповіді звернулися священники, наголошуючи, що «немає більшої любові за ту, коли хто душу свою кладе за друзів своїх…» (Ів. 15:13). «Понад своє життя, воїн Андрій, як і кожний український воїн, ставив Бога і Україну! Тепер він хоче, щоб ми проявили до нього нашу любов, яка повинна виявлятися у молитовній пам’яті та творенні добра!», – зазначив у слові проповіді отець-мітрат Роман Гриджук.

Далі похоронний похід, із жалем та сльозами, під звуки пісні-реквієму «Гей, плине кача»  та поминальних піснеспівів, поволі рушив до храму Покрови Пресвятої Богородиці, де звершили Чин похорону убієнного воїна Андрія. На знак глибокої вдячності та пошани перед подвигом захисника України, люди клякали та схиляли голови. Діти йшли та розсипали пелюстки квітів, проводячи до вічності  того, хто віддав все задля мирного українського неба…

З церкви рушили на цвинтар по останній блаженній дорозі до тихої пристані і місця спочинку загиблого Героя під спів Трисвятого й похоронного маршу.  З гордим смутком домовину супроводить велика українська родина, що розділяє біль втрати і смуток кожного…

«Від імені Президента України, Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України прошу Вас прийняти цей прапор як символ Держави, якій він вірно та віддано служив…» – із цими словами скорботна родина загиблого Героя отримала прапор нашої держави, яку ціною власного життя захищав їхній син і брат, чоловік та батько.

Віримо, що його душа віднайде блаженний упокій в Царстві Небесному! Герої не вмирають! Герої назавжди залишаються у наших серцях!

Вічна пам'ять та слава Герою! Неминуча відплата ворогам!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних