Білецька сільська територіальна громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Щиро вітаємо із 460-літтям з часу першої писемної згадки про село Біла та 6-ю річницею заснування Білецької територіальної громади!

Дата: 24.07.2024 09:58
Кількість переглядів: 205

Фото без опису

Дорогі жителі Білецької територіальної громади! Сьогодні ми відзначаємо знаменні події в історії нашого краю: 460-ліття з часу першої писемної згадки про село Біла та 6-у річницю заснування Білецької територіальної громади!

У 2018 році жителі сіл Великий Глибочок, Чистилів, Плотича, Івачів Долішній, Івачів Горішній, Ігровиця та Біла відстояли своє право на самостійне визначення подальшого розвитку в єдиній територіальній громаді. Згодом, у 2020 році, приєдналися до нашої великої родини мешканці сіл Хомівка, Дітківці та Мшанець. Разом ми пройшли шлях у шість років, три із яких у часі повномасштабного вторгнення агресора на українську землю. Незважаючи на складні обставини, наше об’єднання стало початком великих змін та реалізації багатьої проєктів для користі кожного жителя Білецької територіальної громади!

Село Біла, що стало адміністративним центром нашої громади, відзначає поважний ювілей 460-ліття з часу першої писемної згадки в актових документах, датованих 1564 роком. Тодішній власник Тернополя – князь Костянтин Василь Острозький, записуючи поле, на шпальтах грамоти згадав про Білу. Існує припущення, що на місці урочища Бикове поблизу села було давньоруське містечко Биковен, згадане в 1214 році у Галицько-Волинському літописі. Таку думку поділяли отець Петро Білинський та Михайло Грушевський. Серед сучасних краєзнавців проблема Биковена не вирішена. Є версії, що це містечко могло стояти на городищі в урочищі Бозок бувшого Зборівського району або біля села Біла Чортківського району.

Наш край пишається видатними діячами, що своїми талантами та здобутками принесли славу Україні! Це родина Крушельницьких, Стецьків, священномученик Зенон Ковалик, краєзнавець Мирон Сагайдак та багато інших визначних діячів! Заховуючи в своїм серці їх добрий приклад, ми стараємося робити все, щоб Білецька громада розвивалася у різних сферах, створювались належні умови для жителів та бізнесу.

Ми схиляємось із пам’яттю у молитві та пошані перед спочилими Героями, вихідцями із сіл Білецької громади, та багатьма іншими, що віддали життя за Україну, стали на захист мирного українського неба. Віримо, що вони перед престолом Всевишнього оберігають нас та продовжують підтримувати на шляху боротьби.

Дякуємо українським захисникам, що день і ніч дають відсіч агресорові, скрадаючи велику пожертву у боротьбі заради мирного буття України. За вашими мужніми плечами ми маємо можливість працювати та розвиватися. Висловлюємо слова подяки нашим волонтерам та всім людям доброї волі, які стараються послужити потребам наших воїнів. Жертовне служіння та боротьба є прикладом для кожного в міру своїх сил робити все можливе для наближення нашої Перемоги!

Рівно ж засилаємо вітання працівникам місцевого самоврядування та місцевим депутатам, які в осерді громади стараються працювати для розбудови наших сіл!

Вітаємо всіх жителів нашої громади, фермерів та підприємців, адже лепта кожного із нас є важливою для процвітання рідного краю! Хай наша єдність і злагоджена праця будуть джерелом добра та міцною основою для Білецької територіальної громади, підтримкою для майбутніх поколінь!

Прийміть щирі побажання щастя та радості, миру та злагоди, любові та здоров’я, адже ці речі є надважливими у житті кожного! Хай примножується земне і небесна благо, а Всемилостивий Господь Бог оберігає нас, звертаючи на весь українській нарід «всі свої ласки й щедроти»!

З повагою, голова Білецької сільської ради – Дмитро Малик!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних