Білецька сільська територіальна громада
Тернопільська область, Тернопільський район

У селах Біла та Великий Глибочок Білецької громади пройшли заходи з нагоди Дня Конституції та Дня проголошення Акта відновлення Української Держави у Львові!

Дата: 01.07.2024 17:00
Кількість переглядів: 212

Фото без опису

Конституція України – це основний документ, що визначає державний устрій, порядок і принципи функціонування представницьких, виконавчих та судових органів влади, виборчу систему, права й обов'язки держави, суспільства та громадян. Сьогодні, коли триває боротьба за незалежність України, кожен усвідомлює цінність та значення Основного закону! Українські воїни захищають наше право жити вільно за своїми законами, щоб не підкорюватись чужим. Щоб піднести дух єдності та патріотизму, вшанувати пам’ять творців Конституції та борців за волю України, 30 червня 2024 року у селах Великий Глибочок і Біла Відділ культури, туризму та охорони культурної спадщини Білецької сільської ради організував благодійні концерти, спрямовані на підтримку Збройних Сил України.

Фото без опису

У селі Великий Глибочок благодійний концерт-ярмарок відбувся після недільної Служби Божої. Урочистий захід проходив біля пам’ятника Ярославові Стецьку у центрі села. Це надзвичайно символічно, адже український націоналіст, наш земляк, був одним із творців Акта відновлення Української Держави, проголошеного цього дня у 1941 році!

На початку заходу присутні хвилиною мовчання вшанували загиблих захисників України та жертв війни, пролунав Державний гімн України.

Зі словом до громади звернулись сотрудник парафії Різдва Пресвятої Богородиці отець Олексій Лейб’юк та секретар Білецької сільської ради Віталій Когут.

Перед присутніми виступали сольні виконавці, учасники мистецьких колективів будинку культури, вихованці дитячого садочка та учні школи, начальник Відділу культури Роман Винник.

На благодійній ярмарці бажаючі могли за символічну плату придбати домашні солодощі, напої, квіти, різноманітні творчі вироби та багато іншого.

Фото без опису

У селі Біла відбувся благодійний концерт у місцевому клубі.

Захід розпочався із спільної молитви за Україну та виконання Державного гімну. Далі хвилиною мовчання вшанували загиблих захисників України та жертв війни.

До присутніх із словом привітання звернувся начальник Відділу культури Роман Винник, а також заспівав пісні.

Творчі колективи клубу виступили із культурно-мистецькою програмою, а гості заходу склали свої пожертви для підтримки українських захисників.

Також перед присутніми виступили гості із будинку культури села Ігровиця – тріо «ЗоRYані».

Фото без опису

Загалом під час благодійних концертів та ярмарки зібрано кошти для підтримки Збройних Сил України. Ці кошти будуть спрямовані на придбання агроволокна та основи для маскувальних та антидронових сіток, які постійно, не покладаючи сил, плетуть працівники Відділу культури нашої громади.

Дуже шкода, що багато жителів громади не підтримали ці заходи і не долучилися до збору коштів на засоби, які збережуть життя наших захисників та захисниць України.

Ми жаліємось, що у нас немає світла протягом трьох годин, але й нічого не робимо для того, щоби світло побачили ті, хто нас захищає...

Висловлюємо щирі слова подяки всім учасникам та організаторам заходів з нагоди Дня Конституції України та Дня проголошення Акта відновлення Української Держави! Дякуємо учасникам ярмарки за приготування смаколиків та творчих виробів! Велика подяка всім, хто долучився до збору коштів для підтримки наших захисників! Завдяки їх мужності та відданості ми можемо разом збиратися та вшановувати свята, що є частиною українського державотворення! Хай Господь благословляє та оберігає наших воїнів, а благодійникам сторицею повертає все добро, зроблене заради досягнення переможного миру для України!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних