Білецька сільська територіальна громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Свій 95-й ювілей відзначила жителька села Біла Журба Катерина Никифорівна!

Дата: 11.06.2024 08:16
Кількість переглядів: 196

Фото без опису

Привітати іменинницю поспішили Білецький сільський голова, Дмитро Малик, та виконуюча обов‘язки директора КЗ «Центр надання соціальних послуг» Білецької сільської ради – Ольга Рудакевич. Вони побажали Катерині Никифорівні добра та любові в рідній оселі, міцного здоров’я та Божого благословення!

 

95-ть весен життя! Рік за роком невпинно йде вперед, залишаючи позаду багато миттєвостей, що складають історію. Катерина Никифорівна Журба народилася в 1929 році у селі Кривоносівка Черкаської області, поблизу рідного села Тараса Шевченка – Кирилівки. Край, уславлений козацькими звитягами, посів особливе місце у серці ювілярки, завжди вона вважала себе вихідцем саме із Великої України!

У дитинстві Катерина Никифорівна пережила Голодомор, який був справжнім ґеноцидом української нації… Вона ледь вижила у чотири роки, коли увесь врожай у родини був силоміць вилучений радянською владою у 1932-1933 роки. Не менш важкими були повоєнні голодні 1946-1947 роки, коли сталінський тоталітарний режим, незважаючи на неврожай і роки німецької окупації, забирав залишки збіжжя у селян,

У 50-х роках Катерина Никифорівна закінчила вчительські курси та була направлена вчителювати до школи у селі Перепельники (нині Залозецька ТГ), де познайомилась із майбутнім чоловіком Ярославом Івановичем Хоміцьким. Опісля чоловік став кадровим військовим, відтак родина жила у різних країнах СРСР та Варшавського договору.

Після виходу на пенсію чоловіка подружжя осіло у селі Біла. Катерина Никифорівна перед виходом на пенсію пропрацювала багато років секретарем на Тернопільському заводі залізобетонних конструкцій.

Ювілярка є справжньою берегинею роду, має двоє дітей, троє онуків та сім правнуків! Особливо тішиться, що мала змогу відсвяткувати "золоте" весілля із вже покійним чоловіком. Не дивлячись на свій поважний вік, вона досі порається на господарстві. Іменинниця дякує за прожиті роки, цікаво розповідає про минуле та ділиться життєвою мудрістю. Як очевидиця страшних сторінок історії свого народу, вона щиро вболіває за швидку перемогу над ворогом.

 

Бажаємо Катерині Никифорівні душевних та тілесних сил! Хай щедре благословення від Господа Бога зійде на Ваш козацький рід та на всю українську землю!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних