Білецька сільська територіальна громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Головний спеціаліст у справах дітей сектору служби у справах дітей Марія Таравська долучилася до презентації та обговорення реалізації в області загальнонаціонального проєкту "Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату».

Дата: 18.04.2024 10:34
Кількість переглядів: 221

Фото без опису

16 квітня 2024 року головний спеціаліст у справах дітей сектору служби у справах дітей Білецької сільської ради Марія Таравська взяла участь у тренінгу з метою презентації проєкту "Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату", покращення якості надання послуги патронату та її доступності для вразливих сімей з дітьми, надаючи альтернативу інтернатних закладів.

Фото без опису

У заході взяли участь: Віктор Устенко заступник голови Тернопільської ОВА, ГУ Національної соціальної сервісної служби у Тернопільській області, Служба у справах дітей Тернопільської ОВА, представники територіальних громад області, Тернопільський обласний центр соціальних служб та Тернопільський обласний центр зайнятості.

Загалом у проєкті візьмуть участь 184 громади з 21 регіону України. Зокрема, 5 громад Тернопільської області, серед них і наша Білецька громада.

Фото без опису

Під час тренінгу учасники ознайомились з удосконаленням вимог, процедур інформування, відбору та підготовки професійної компетентності та покращення міжвідомчої та міждисплінарної взаємодії управлінців та спеціалістів територіальних громад.

Обговорили запровадження механізму міжмуніципального співробітництва при влаштуванні дітей під патронат органами опіки та піклування суміжних громад.

Фото без опису

У рамках проєкту "Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату" планується створення 250 патронатних сімей, щоб більшість дітей отримали можливість зростати у сімейному середовищі та якомога менше з них опинилися у закладах інституційного догляду.

Крім того, будуть відпрацьовані нові моделі надання послуги і вдосконалений процес підготовки патронатних вихователів.

Проєкт "Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату" виконується спільно Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) UNICEF Ukraine, Партнерством "Кожній дитині", Міністерством соціальної політики України, Національною соціальною сервісною службою. України, Координаційним центром з розвитку сімейного виховання та догляду дітей за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Висловлємо слова вдячності організаторам та учасникам заходу! Хай всі зусилля, спрямовані на забезпечення прав дітей на сім'ю, приносять добрі плоди у суспільстві!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних