A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білецька сільська територіальна громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Відбулася 50 сесія Білецької сільської ради.

Дата: 15.04.2024 09:25
Кількість переглядів: 169

Фото без опису

Сесію провів голова Білецької сільської ради Дмитро Малик.

На початку засідання депутати спільно помолилися та проспівали гімн України. Далі хвилиною мовчання вшанували загиблих захисників України та невинних жертв війни.

Насамперед присутні на засіданні депутати заслухали порядок денний сесії.

Перші питання порядку денного стосувалися затвердження звітів про виконання дохідної та видаткової частини бюджету Білецької сільської ради і про використання Відділами та комунальними установами Білецької сільської ради бюджетних коштів за І квартал 2024 року. Також заслухали звіти про виконання Програми розвитку культури, туризму та охорони культурної спадщини Білецької сільської ради на 2023 рік та про виконання Програми розвитку фізичної культури і спорту Білецької сільської ради на 2023 рік.

Далі розглянули питання про виконання фінансового плану КНП «ЦПМСД» Білецької сільської ради на 2023 рік та про внесення змін до фінансового плану  КНП «ЦПМСД» Білецької сільської ради на 2024 рік.

Депутати не погодили передачу майна в оренду, а саме включення кабінету та спортзалу ЗДО «Дитячий – ясла садок с. Біла Білецької сільської ради Тернопільського району Тернопільської області» до Переліку відповідно типу об’єктів оренди, які підлягають передачі в оренду. Дане питання підніматиметься на літніх засіданнях сесії, щоб діти з початком нового навчального року мали змогу займатися у різних гуртках. До того часу триватиме підготовка всіх необхідних документів для забезпечення чесності та прозорості в веденні гуртків.

Депутати проголосували за затвердження Переліку об’єктів малої приватизації комунальної власності Білецької сільської ради, які підлягають приватизації у 2024 році та надали дозвіл на приватизацію об’єкта комунальної власності (аварійне приміщення клубу в селі Чистилів) Білецької сільської ради шляхом продажу на аукціоні без умов. Під час розгляду даних питань велася дискусія. Начальник Відділу культури наголосив на тому, що ніхто не закриває клуб у селі Чистилів, а культура і спорт розвиватимуться в даному селі. Є прийняті необхідні документи для побудови споруди подвійного призначення, укриття та критого стадіону, що безумовно стане безпечнішим місцем для проведення різноманітних заходів, ніж старе аварійне приміщення, яким його, ще до створення Білецької громади, визнали депутати Чистилівської сільської ради. У той же час клуб перенесено до приміщення бувшої школи.

Далі розглядалися питання про затвердження протоколу електронного аукціону № LLE001-UA-20240319-13055, про внесення змін до видів економічної діяльності КВЕД Комунального підприємства «ВЕЛИКОГЛИБОЧЕЦЬКЕ» та про внесення змін у рішення сесії від 21 грудня 2023 року № 3816 «Про затвердження Програми фінансової підтримки комунального підприємства «Великоглибочецьке» Білецької сільської ради на 2024 рік.

Важливим стало затвердження Програми мобілізаційної підготовки та проведення мобілізації на території Білецької сільської ради на 2024-2026 роки та Порядку використання автомобільного транспорту та паливо-мастильних матеріалів при виконанні заходів та роботи з мобілізаційної підготовки місцевого значення.

Підтримуючи цифровий та інформаційний поступ у рамках Національної програми інформатизації, депутати затвердили Програму інформатизації Білецької сільської ради на 2024-2025 роки.

Для створення безпечних умов для навчання та виховання дітей у селі Плотича, відбулося затвердження проєктно-кошторисної документації для будівництва споруди подвійного призначення з властивостями протирадіаційного укриття.

Взявши до уваги підсумки громадського обговорення, депутати присвоїли назву «Під ланком» вулиці на території Білецької сільської ради в с. Мшанець.

Далі розглядалися питання про передачу міжбюджетного трансферту до Тернопільського обласного бюджету та про внесення змін у рішення сесії від 21 грудня 2022 року № 3198 «Про затвердження Програми розвитку та збереження зелених насаджень  населених  пунктів Білецької територіальної громади на 2023-2025 роки».

Депутати не надали згоди на безоплатне прийняття з державної власності до комунальної власності територіальної громади Білецької сільської ради житлових будинків.

Наступні питання стосувалися внесення змін до рішення сесії Білецької сільської ради від 21.02.2022 № 2232 “Про затвердження програми «Соціально-економічного розвитку Білецької сільської  територіальної громади на 2022-2024 роки» та внесення змін до бюджету на 2024 рік.

У ході сесії депутатами розглянуто низку земельних питань, серед яких варто виділити наступні:

  • Затвердили технічну документацію із землеустрою щодо інвентаризації земельних ділянок комунальної форми власності в межах населених пунктів громади.
  • Про надання дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою, щодо поділу та об’єднання земельної ділянки комунальної власності із земель для розміщення та експлуатації будівель і споруд автомобільного транспорту та дорожнього господарства в с. Івачів Долішній.
  • Про затвердження витягу з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування будівель та споруд об’єктів передачі електричної енергії в межах населеного пункту с. Біла та передачу в оренду земельної ділянки ВАТ «Тернопільобленергро».
  • Про затвердження проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в оренду в с. Ігровиця.
  • Про надання дозволу на проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки комунальної форми власності, що підлягає продажу площею в с. Великий Глибочок.
  • Про продаж права оренди на земельних торгах у формі аукціону земельної ділянки за межами населеного пункту с. Дітківці для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.
  • Про продаж права оренди на земельних торгах у формі аукціону земельної ділянки за межами населеного пункту с. Ігровиця для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.
  • Про затвердження витягів з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки для ведення товарного сільськогосподарського виробництва в с. Мшанець та передачу в оренду земельних ділянок ТОВ «Агролан-3».
  • Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки комунальної власності земельні ділянки запасу (земельні ділянки, які не надані у власність або користування громадянами чи юридичними особами), що розташована за межами населеного пункту с. Великий Глибочок.
  • Про затвердження витягів з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості в с. Чистилів, та передачу в оренду земельних ділянок.
  • Про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо зміни цільового призначення земельних ділянок сільськогосподарського призначення комунальної власності Білецької сільської ради.
  • Про затвердження витягу з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості в с. Чистилів, та передачу в оренду земельної ділянки.
  • Про надання дозволу на виготовлення детального плану території щодо зміни цільового призначення земельної ділянки комунальної власності для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості в межах с. Ігровиця.
  • Про надання дозволу на виготовлення детального плану території щодо зміни цільового призначення земельної ділянки комунальної власності для розміщення та експлуатації об'єктів дорожнього сервісу в межах с. Біла.
  • Про надання дозволу на проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки, що підлягає продажу ТОВ «Основа 93» в с. Плотича.
  • Про продаж земельної ділянки сільськогосподарського призначення для ведення фермерського господарства, яка розташована на території с. Мшанець.
  • Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки комунальної власності для сінокосіння і випасання худоби, що розташована в с. Великий Глибочок, та перебуває в оренді.
  • Про надання дозволу на проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки, що підлягає продажу в с. Великий Глибочок ТОВ «ОСІНЬ 2023».
  • Про відмову у затвердженні технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд (присадибна ділянка) в с. Чистилів
  • Про визначення переліку земельних ділянок для підготовки лотів для продажу права оренди на земельних торгах у формі аукціону та надання дозволу на виготовлення відповідної документації.
  • Про надання дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в оренду для розміщення та експлуатації будівель і споруд додаткових транспортних послуг та допоміжних операцій, яка розташована в с. Біла, ТОВ «МВ СТЕЛЛАР».
  • Про надання дозволу на виготовлення детального плану території земельної ділянки для будівництва елеваторного комплексу за межами с. Мшанець ТОВ «Агролан-3».
  • Про відмову у наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення у власність земельної ділянки для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд у селі Біла.
  • Про відмову у передачі у приватну власність земельної ділянки для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд у селі Чистилів.
  • Про надання дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в оренду для будівництва та обслуговування торгового павільйону в с. Великий Глибочок.
  • Про затвердження проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в оренду для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості розташованої в с. Біла та про затвердження витягу з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості розташованої в с. Біла та передачу в оренду земельної ділянки.
  • Про продаж права оренди на земельних торгах у формі аукціону земельної ділянки за межами населеного пункту с. Хомівка для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.
  •  
  • Затвердили детальні плани територій та різну технічну документацію із землеустрою для жителів громади.
  • Надали низку дозволів на виготовлення детального плану територій та різної технічної документації із землеустрою для жителів громади.

Також вирішили питання про надання одноразової матеріальної допомоги.

Серед іншого розглядалися актуальні питання із життя громади, що потребували оперативного вирішення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних