A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білецька сільська територіальна громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Субвенція на шкільні укриття надаватиметься за новими правилами.

Дата: 03.04.2024 09:54
Кількість переглядів: 39

Фото без опису

За матеріалами статті на сайті Освіта.ua.

 

Міністерство освіти і науки спільно з партнерами представило нові правила розподілу субвенції на облаштування безпечного освітнього середовища в закладах освіти.

Держава планує до кінця 2024 року створити безпечні умови для очного навчання для 300 тисяч учнів, там де дозволятиме безпекова ситуація.

Про це йшлося під час презентації нових правил розподілу субвенції на облаштування безпечного освітнього середовища в закладах освіти, що розроблені Міністерством освіти і науки спільно з партнерами.

За словами міністра освіти і науки Оксена Лісового, сьогодні в Україні є громади, де учні навчаються дистанційно, але за умови наявності укриття зможуть повернутися до очного навчання, якщо дозволятиме безпекова ситуація.

«Питання повернення дітей до очного навчання є надзвичайно важливим. Адже пандемія ковіду завдала значних освітніх втрат українській освіті, а повномасштабне вторгнення посилює цю тенденцію. За результатами міжнародного дослідження PISA українські школярі відстають на 1,5 року від необхідного рівня. Наше завдання — відновити доступ до якісної освіти, щоб не поглиблювати освітні втрати. А також спільно подбати про безпеку наших дітей. Маємо вже напрацьовані політики, які сприятимуть поверненню до очного навчання», – наголосив міністр. 

Цьогоріч державна субвенція на будівництво і ремонт укриттів становить 2,5 млрд грн.

Раніше кошти надходили в області, а ті визначали заклади освіти, де потрібно будувати укриття.

Тепер розподіл субвенції відбуватиметься через новий інструмент – з використанням бальної системи через платформу DREAM.

Громади самостійно подаватимуть проєкти, щоб отримати державне фінансування на укриття.

Серед головних вимог отримання фінансування є наявність проєктно-кошторисної документації на будівництво або капітальний ремонт укриття, навчання у школі має не менше ніж 200 дітей, необхідність завершення проєкту до кінця 2024 року, а також підтверджене співфінансування від громади не менше ніж 10% від загальної вартості проєкту.

Після подання проєкту система DREAM автоматично розрахує бали відповідно до конкретних критеріїв.

У МОН зазначають, що інтеграція платформи DREAM до цьогорічної субвенції є важливим інструментом для прозорого фінансування закладів освіти у громадах.

МОН стало першим міністерством, яке буде співпрацювати з платформою DREAM у межах фінансової програми.

«Це важливий крок, який допоможе прозоро та ефективно розподіляти державні кошти на ремонт або будівництво укриттів. Окремо громади зможуть залучити й додаткове фінансування, адже деякі міжнародні партнери, організації та інвестори вже чекають на сформовані проєкти в DREAM, щоб долучитися до облаштування безпечного освітнього простору та зробити свій внесок в майбутнє української освіти», – зазначає віцепрем’єр-міністр з відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Про презентацію «Шкільні укриття: нові правила розподілення коштів» можна прочитати на сайті МОН за цим посиланням.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних