Білецька сільська територіальна громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Пальчикове малювання для дітей 2–3 років.

Дата: 02.04.2024 16:23
Кількість переглядів: 66

Фото без опису

За матеріалами статті на сайті Освіта.ua.

Проєкт «Розвиток дитини» пропонує батькам та вихователям дитячих садочків креативні завдання, які виконуються за допомогою техніки пальчикового малювання.

Виконуючи такі завдання, дитина вчитиметься передавати інформацію графічно, розвиватиме креативне та просторове мислення.

Водночас запропоновані завдання спрямовані на розвиток дрібної моторики, підготовку руки до малювання і письма.

Робота з завданнями та шаблонами сприятиме розвитку графічних навичок дітей дошкільного віку.

Окремі завдання сприятимуть формуванню математичної компетентності й будуть корисними для підготовки до школи.

Рахуємо й домальовуємо малюнки. Це комплект завдань з математики для дошкільнят, який допоможе дитині вчитися рахувати в межах 10 за допомогою домальовування потрібної кількості предметів. Дітям пропонується вмочити палець у фарбу й за допомогою техніки пальчикового малювання домалювати потрібну кількість деталей.

Квіти для тебе: малюємо листівку. Це завдання допоможе дитині навчитися створювати вітальну листівку до свята. Учням та ученицям пропонується за шаблоном домалювати вітальну листівку, а також підписати й розмалювати її. Виконуючи завдання, дитина вчитиметься передавати основну інформацію графічно, співвідносити розміри частин рослини для вдалого оформлення малюнка.

Пальчикова математика: малюємо кульки морозива. Це завдання допоможе дитині вчитися рахувати в межах 10 за допомогою домальовування потрібної кількості предметів. Виконуючи завдання, дитина вчитиметься передавати інформацію графічно, розвиватиме креативне та просторове мислення. Завдання сприятиме формуванню математичної компетентності.

Пальчикова розмальовка: малюємо. Завдання спрямоване на розвиток дрібної моторики, підготовку руки до малювання і письма. Дитині пропонується домалювати пальчиками малюнки. Варто надати дитині можливість малювати обома руками, що тренуватиме обидві півкулі мозку.

Кольорові динозаври: пальчикове малювання. Це завдання спрямоване на розвиток графічних навичок, моторики, елементарних умінь дотримуватися меж малюнка. Дитина має дібрати потрібний відтінок і завершити малюнки, замальовуючи пальчиком місця пропусків кольору.

Пальчикова математика: малюємо листочки. Це завдання допоможе дитині вчитися рахувати в межах 10 за допомогою домальовування потрібної кількості предметів. Виконуючи завдання, дитина вчитиметься передавати інформацію графічно, розвиватиме креативне та просторове мислення. Завдання сприятиме формуванню математичної компетентності.

Пальчикова математика: малюємо гусениць. Це завдання допоможе дитині вчитися рахувати в межах 10 за допомогою домальовування потрібної кількості предметів. Дітям пропонується вмочити палець у фарбу й за допомогою техніки пальчикового малювання домалювати потрібну кількість кружечків у гусениць.

Пальчикова математика: малюємо сніговиків. Це завдання допоможе дитині вчитися рахувати в межах 10 за допомогою домальовування потрібної кількості предметів. Дітям пропонується вмочити палець у фарбу й за допомогою техніки пальчикового малювання домалювати потрібну кількість куль у сніговиків.

Весняні листівки: шаблони для малювання пальчиками. Це комплект яскравих шаблонів для малювання пальчиками та ватними паличками для дітей раннього віку 2–4 років на весняну тематику. Виконуючи завдання, дитина учитиметься розрізняти кольори, тренуватиме моторику руки, зорово-моторну координацію.

Весняні квіти: шаблон для малювання пальчиками та ватними паличками. Це яскравий шаблон, де зображено барвистий акварельний малюнок на весняну тематику, який дитина має доповнити: домалювати фарбами бутони на стебла гіацинтів. Пальчикове малювання сприятиме розвитку уважності та концентрації, буде корисним для розвитку мовлення та розширення словникового запасу на весняну тематику.

Вербові котики: шаблон для малювання пальчиками. Цей шаблон заохотить малечу до зосередженої роботи, додасть весняного настрою й позитивно вплине на формування творчих здібностей. Завдання буде корисним як рукотвір для зустрічі весни, привітання з Днем матері та Вербною неділею.

Кульбабка: шаблон для малювання пальчиками. Це шаблон для створення весняної листівки у техніці малювання пальчиками та ватними паличками, який дитина має доповнити, домалювавши малюнок кульбабки. У результаті має утворитися красива завершена листівка, яка стане чудовим подарунком.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних