A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білецька сільська територіальна громада
Тернопільська область, Тернопільський район

У Білецькій громаді відбувся Третій щорічний футбольний турнір пам’яті гравця ФК Біла воїна Євгена Данилківа.

Дата: 01.04.2024 17:00
Кількість переглядів: 257

Фото без опису

У неділю, 31 березня 2024 року, у селі Біла вшанували пам’ять земляка – воїна Євгена Данилківа, що віддав своє життя за Україну у перший рік повномасштабного російського вторгнення. До того він проходив контрактну службу, бувши учасником АТО. Захисник України дуже сильно любив грати футбол, але, коли прийшла пора дати відсіч ворогу, він все віддав заради мирного майбутнього українського народу.

Із вдячністю та пошаною наприкінці березня рідні, земляки та товариші по грі, щорічно збираються на футбольний турнір, щоб вшанувати мужність та відвагу юного воїна та всіх загиблих захисників із нашої громади. Разом із футбольним матчем проходить благодійна ярмарка, спрямована на підтримку Збройних Сил України.

Фото без опису

Цьогоріч захід розпочався із спільної молитви на Алеї Героїв у парку Незалежності перед Білецькою сільською радою. 16 мужніх Героїв, вихідців із сіл Білецької громади, полягли на полях битв із московським окупантом, оберігаючи спокій в українських оселях, захищаючи незалежність Української Держави. Із світлою пам’яттю та вдячністю гості та учасники футбольного турніру найперше зібралися перед пам’ятними банерами загиблих воїнів, адже завдяки їх подвигу Україна продовжує визвольну боротьбу!

Фото без опису

Заупокійне богослужіння відправили священники Роман Гриджук та Юрій Городиський. У проповіді отець Юрій закликав до увіковічнення у пам’яті народу українських Героїв: «Якщо будемо пам’ятати ціну, яку заплачено, то збудується нова вільна Україна!» Отець Роман згадав у своєму слові про захоплення воїна Євгена футболом, згадуючи як він залишив гру, що зміцнила його дух, коли розпочалась справжня боротьба за вільне життя свого народу.

Фото без опису

Після спільної молитви діти-учасники молодіжної християнської спільноти звернулися до присутніх із патріотичною програмою. Хлопці та дівчата згадали про воїнів, про їхній вік, сповнений жертовного служіння Україні.

Фото без опису

На завершення церковний хор виконав пісню «Україно, молюся за Тебе», а діти випустили у небо синьо-жовті кульки.

Фото без опису

Далі численна громада вирушила на стадіон, де прозвучав Державний гімн України, відкриваючи благодійну ярмарку та футбольний турнір у пам’ять гравця ФК Біла воїна Євгена Данилківа. Пролунала хвилина пам’яті, щоб кожен у своєму серці вшанував загиблих воїнів та жертв війни.

Фото без опису

Зі словом до присутніх звернувся Білецький сільський голова Дмитро Малик, наголошуючи на важливості збереження пам’яті про наших Героїв, про їх життя та таланти. Він подякував організаторам, волонтерам та всім присутнім, що засвідчують, що пам’ять жива та дієва, адже цей турнір спрямований на підтримку воїнів, що подовжують боротьбу нашого народу із окупантом.

Також звернулись зі словом Юрик Тарас, очільник Асоціації футболу Тернопільщини та один із ініціаторів проведення турніру футболіст Микола Бурий.

Далі ведучі зачитали біографію воїна Євгена Данилківа, написану його мамою та сестрами. Важко стримати сльози, адже війна забирає найкращих… Справу боротьби Героя продовжують тисячі українців, а ми маємо святий обов’язок їм допомогти та заповнити їхні потреби у різноманітних засобах.

Фото без опису

Учасників заходу козацькою кухнею частували невтомні трудівниці Кулінарного фронту села Біла.

Благодійний ярмарок вражав різноманіттям виробів, найкращих та найцінніших, адже всі вони служили спільній меті – підтримці українського війська! Також діяла вистава військової атрибутики та кузня.

З великим інтересом гості розглядали вироби та винаходи волонтерів, які об’єднують всіх у всебічній допомозі ЗСУ. Дрони, маскувальні сітки, грілки, сухі душі, медичні ноші та багато іншого – все це велика праця та жертовність, що захоплює та застановляє кожного у свій спосіб долучитися до визволення України від московської орди.

Після перших матчів відбувся аукціон на якому найбільші шанувальники футбольних гравців мали змогу придбати іменні футболки.

Фото без опису

Також із патріотичною мистецькою програмою перед гостями та учасниками заходу виступали творчі колективи Відділу культури Білецької громади.

«Шануймо пам’ять полеглих та допомагаймо живим» – із таким гаслом пройшов третій футбольний турнір пам’яті гравця ФК Біла воїна Євгена Данилківа. Захід пройшов піднесено та діяльно, адже у підсумку зібрано значні кошти для підтримки ЗСУ.

Фото без опису

Волонтерка Василина Новосад на своїй сторінці у Facebook пише: «Білецька громада вкотре показала свою єдність, духовність та працю задля єдиної мети! Зібрано 212 535 грн!» Детальний опис буде опублікований на її фейсбук-сторінці.

Дякуємо організаторам та учасникам заходу! У час війни пам’ять є джерелом нашої сили, підтримкою та мотивацією. Ви показуєте, що справа наших Героїв жива, а їхній чин гуртує громаду! Боротьба триває і ми маємо докласти всіх зусиль задля нашої Перемоги!

Дякуємо за щедрі пожертви та донати! Віримо, що ця єдність та жертовність, праця та молитва, принесе добрі плоди, збереже життя не одного воїна та наблизить день, на який ми всі так чекаємо!

За пам’ятні світлини дяка фотографу Роману Жаровському.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних