A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білецька сільська територіальна громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Учні 8-9 класів вивчатимуть підприємництво та фінанси.

Дата: 27.03.2024 11:41
Кількість переглядів: 44

Фото без опису

За матеріалами статті на сайті Освіта.ua.

У 2025-2026 роках Міністерство освіти і науки впровадить у шкільну програму для 8 і 9 класів предмет «Підприємництво та фінансова грамотність».

Про це йшлося на конференції з фінансової грамотності FinLit Forum, в який взяли участь представники Міністерства освіти і науки.

За словами голови Національного банку України Андрія Пишного, впровадження у шкільну програму предмета «Підприємництво та фінансова грамотність» це надзвичайно важливий і вагомий крок до розвитку фінансово здорового суспільства.

«Уже незабаром щорічно приблизно 800 тисяч учнів у всій Україні будуть навчатися зважено ухвалювати фінансові рішення, раціонально керувати грошима, заощаджувати, ефективно управляти своїми боргами, уникати шахрайства, ставити фінансові цілі та працювати для їхнього досягнення», — зазначив Пишний.

Також він додав, що НБУ проводить багато заходів для дітей, створив Центр фінансових знань «Талан» для освітян і готовий надалі надавати необхідну підтримку.

Своєю чергою генеральний директор директорату шкільної освіти МОН Ігор Хворостяний зауважив, що Міністерство освіти і науки постійно підтримує ініціативи, спрямовані на підвищення фінансової грамотності дітей та молоді.

«Фінансова грамотність — це знання та уміння, без яких складно жити в сучасному світі. Ще донедавна цій темі не приділяли належної уваги в школах, давали фрагментарні знання. З початком реформи “Нова українська школа” ситуація змінюється. Фінансова грамотність є наскрізною лінією в навчанні вже з 1 класу. Діти змалечку в ігровій формі вчаться планувати покупки, рахувати гроші, дізнаються, що їх можна збирати, тобто відкладати покупку на майбутнє, тощо», – сказав Хворостяний.

Він зазначив, що з 8 класу школи зможуть запровадити прицільний курс фінансової грамотності, який передбачає опанування складніших тем: взаємодію з банками, запуск бізнесу, цінні папери тощо.

Конференція FinLit Forum відбулася за підтримки USAID, що вже понад 10 років допомагає впроваджувати проєкти з розвитку фінансової грамотності в Україні.

Форум, організаторами якого були Національний банк України, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб та Міністерство освіти і науки України за підтримки Проєкту USAID «Інвестиції для стійкого бізнесу», відбувся в межах заходів, присвячених Global Money Week (Всесвітньому тижню грошей).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних