Білецька сільська територіальна громада
Тернопільська область, Тернопільський район

З нагоди Шевченківських днів у школах Білецької громади відбулися виховні заходи.

Дата: 11.03.2024 13:00
Кількість переглядів: 238

Фото без опису

Учні та вчителі вшанували пам’ять Великого Кобзаря напередодні 210-ї річниці з дня його народження. Проводились різноманітні заходи за формою і змістом, що розповідали про життя і творчість Тараса Григоровича Шевченка.

Його роль у творенні української національної ідеї фундаментальна та пророча! Вірші та картини митця підносять наш дух та захоплюють своєю глибиною! Заходи надихали кожного відкрити Кобзаря, щоб зрозуміти і переосмислити посил поета, який у віках веде наш народ до волі! Тараса Григоровича Шевченка бояться вороги, а ми пишаємося нашим Пророком, популяризуємо його спадщину та виконуємо його заповіти!

Вшанування Тараса Григоровича Шевченка у Великоглибочецькій школі імені Ярослава Стецька.

Фото без опису

Виховний захід до 210-річниці з дня народження Тараса Григоровича Шевченка підготували вчителі Карел Ірина Богданівна, Леськів Тетяна Леонідівна.

Фото без опису

Мистецькій захід у 2-Б та 1-А класах.

Відзначаючи 210- ту річницю з дня народження Тараса Шевченка на уроці української літератури (вчитель Музика Н.Б.) з учнями 6-а класу (кл. керівник Музика Н.Б.) була проведена літературна година "І на оновленій землі..."

Фото без опису

«Учні декламували вірші Кобзаря, слухали цікаві і маловідомі факти життя поета, відповідали на питання вікторини. Вивчати і шанувати Тараса Шевченка, знати його життєвий шлях, його вірші – ось основна мета заходу.», – зазначають на фейсбук-сторінці школи.

Вшанування Великого Кобзаря у Плотицькій школі.

Фото без опису

Учні школи мали чудову нагоду відвідати музичну казку "Дитячими стежинами Великого Тараса".

Фото без опису

«Інтерпретація дитинства Тараса Шевченка, представлена у вигляді захоплюючого мюзиклу, залишила незабутні враження. Вистава вразила глибиною поезії та життєвою мудрістю великого українського поета. Школярі отримали велику насолоду від дивовижної музики, танців та акторської майстерності. Це був неперевершений досвід, який збагатив їхні душі та надихнув на нові досягнення.», – діляться враженнями на фейсбук-сторінці школи.

У 3 класі завершився тиждень присвячений творчості Т. Г. Шевченка, метою якого було вшанувати пам'ять видатного поета та художника.

Фото без опису

«Шанувати Шевченка – це шанувати рідну мову, культурні надбання народу, творців, які як і він готові були покласти своє життя на олтар служіння народові.

Протягом тижня учні вивчали історію життя та творчості видатного митця. Провели квест "У пошуках заповіту". І завершили тиждень конкурсом на краще прочитання поезії "Шевченкові слова величні та пророчі".», – розповідають на сторінці Плотицької школи.

Фото без опису

У другому класі діти декламували Шевченкові вірші. Переглянути захід та побачити старання учнів можна за цим посиланням.

Також Плотицькій школі підготували ролик про декілька цікавих фактів з біографії Тараса Григоровича, про які ви могли не знати.

У четвертому класі відбувся унікальний діалог з "Чат-ботом Шевченка", що дозволив дітям поринути в інтерактивне спілкування з великим Кобзарем.

«Завдання зі скануванням QR-кодів перетворило урок на справжнє пригодницьке полювання за знаннями. Ми мали можливість прослухати поезії Тараса Шевченка у виконанні відомих українських акторів. Кульмінацією уроку було виготовлення книжечки , в якій школярі змогли власними руками відтворити усе почуте  і побачене про Великого Кобзаря.», – зазначають на сторінці Плотицької школи.

Маленькі першачки долучилися до участі у конкурсі на краще прочитання поезії Великого Кобзаря.

У 8 класі відбувся урок англійської мови приурочений до дня народження Тараса Григоровича Шевченка. Під час заходу учні декламували відомі вірші поета, перекладені англійською мовою.

Заходи присвячені вшануванню Генія українського народу в Ігровицькій школі.

Учні і вчителі Білецької школи імені Соломії Крушельницької провели паралелі між пророчим словом поета і сьогоденням. Відео можна переглянути за цим посиланням.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних