Білецька сільська територіальна громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Завдання на весну для дітей віком 4–5 років.

Дата: 04.03.2024 15:30
Кількість переглядів: 46

Фото без опису

За матеріалами статті на сайті Освіта.ua.

Проєкт «Розвиток дитини» пропонує для використання батькам та вихователям дитсадків річну навчальну програму розвитку дітей 4–5 років, структуровану за сезонним принципом.

Весняний блок містить 120 завдань для друку, створених професійними методистами для всебічного розвитку дитини.

Яскраві та цікаві завдання можна використовувати для домашніх занять із дитиною, занять у дитячих садках, центрах розвитку дитини, закладах позашкільної освіти, у групах із короткотривалим режимом перебування дошкільників тощо.

Завдання весняного блоку пов’язані з осіннім та зимовим блоками, але, незважаючи на сезонний принцип побудови програми, роботу над нею можна починати з будь-якого блоку, ураховуючи рівень підготовки дитини та навчальний період.

Усі завдання програми охоплюють п’ять важливих сфер розвитку дитини: гімнастика для пальчиків, тренування для мозку, уява та фантазія, розвиток мовлення, довкілля та навколишній світ.

Їх використання у щоденній роботі з дітьми сприятиме формуванню стійкого інтересу дітей до пізнання і творчості та допоможе дорослим створити умови для розкриття індивідуального потенціалу дошкільника.

Виконання завдань допомагатиме дитині спостерігати за змінами в природі, фіксувати результати спостережень, зіставляти свої знання з побаченим.

Також усі вправи програми спрямовані на розвиток дрібної моторики, зв’язного мовлення, фантазії, активізацію уваги.

Весняний блок програми розраховано на курс занять із дитиною по 5 днів на тиждень протягом трьох місяців. Час на виконання завдання визначається індивідуально з огляду на рівень підготовки, мотивації та пізнавального інтересу дитини.

Методисти наголошують, що дорослі мають стежити, щоб відбувалось постійне чергування роботи над завданнями з активним відпочинком.

Кожного робочого дня рекомендовано виконувати два завдання, які об’єднано в пари так, щоб поєднати розумову діяльність із творчістю, формування графомоторних навичок – із комунікативними, усні вправи – з письмовими.

Виконання завдань весняного блоку має закінчитись святкуванням досягнень, на якому дитині можна вручити спеціальний диплом, який засвідчує її особистісне зростання, розвиток інтелектуальної, вольової та емоційної сфер.

Переглянути завдання можна за цим посиланням.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних