A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білецька сільська територіальна громада
Тернопільська область, Тернопільський район

День пам'яті Героїв Небесної Сотні.

Дата: 20.02.2024 09:05
Кількість переглядів: 73

Фото без опису

10 років минає від часу завершення Революції Гідності. Для історії нашої держави – це час піднесення української свідомості та героїчної боротьби за самовизначення нашого народу, за його гідність та свободу! Революція гідності, що розпочалася як протест проти відмови влади від євроінтеграції 21 листопада 2013 року, стала виявом єдності та свідомості нашого народу! Українці піднесли демократичний голос проти свавілля влади Януковича та формування диктаторського режиму. Події листопада 2013 р. – лютого 2014 р. не дали загнати Україну в кайдани «русского міра», стали початком боротьби, що триває по сьогодні.

Кожна боротьба має велику ціну… Першими на вівтар свободи свої життя віддали Герої Небесної сотні! Вони загинули від рук силовиків, що мали б захищати найперше свій народ, та, на превеликий жаль, обстоювали інтереси режиму Януковича, виконуючи злочинні накази розігнати Майдан. 107 Героїв, що загинули у боротьбі із диктатурою, стали Небесною Сотнею, щоб ми могли жити у вільній демократичній європейській країні!

Вони сповнили слова Державного гімну України: «Душу й тіло ми положим за нашу свободу…» Своїм патріотичним чином вони надихнули сотні добровольців, які одразу ж після Майдану вирушили на схід України, щоб дати відсіч збройній агресії московії. Небесна Сотня стала до лав козацтва, стрілецтва, воїнів УПА, що символізують героїзм нашої нації у боротьбі за її самовизначення!

Метою сьогоднішнього Дня пам’яті, згідно з Указом Президента України, є «увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року - лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.»

Сьогодні кожен українець повинен пройнятись цими високими почуттями та всіма зусиллями докластися до боротьби України проти ворожої навали! Найбільшим виявом пошанування Героїв Небесної Сотні стане наша перемога та плекання національних цінностей. Серед холодних зимових днів 2014 року вони розпали полум’я любові до своєї землі та відваги, яке нині із новою силою горить у серцях наших мужніх захисників!

Віримо, що пам’ять про Героїв Небесної сотні стане джерелом нашої сили та національної свідомості! Їхні молитви оберігають нас із небес, а їхня мрія підносить наш дух! Вічний спокій Героям Небесної Сотні, низький поклін всім учасникам Революції Гідності, подяка батькам за виховання вірних синів і дочок України!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних