A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білецька сільська територіальна громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Голова та жителі Білецької громади вшанували пам’ять воїнів, що брали учать у бойових діях на території інших держав.

Дата: 19.02.2024 09:55
Кількість переглядів: 318

Фото без опису

У п’ятницю, 16 лютого 2024 року, Білецький сільський голова, працівники місцевого самоврядування та жителі громади, учні та вчителі Мшанецької школи, зібралися на цвинтарі у селі Хомівка, щоб біля могили загиблого юного воїна-афганця Миколи Микитина вшанувати пам’ять тисяч українців, що брали учать у бойових діях на території інших держав.

Фото без опису

Найбільше наших співгромадян загинуло в часи війни в Афганістані, виконуючи інтернаціональний обов’язок, як тоді подавала совєтська пропаганда. Та страшна війна перекреслила тисячі молодих життів… У пам'ять про нашого земляка та всіх загиблих воїнів минулої та сучасної доби відбувся захід-реквієм приурочений 35-й річниці виведення радянських військ із Афганістану.

Фото без опису

На початку заходу парох села Хомівка отець Олег Сковерський спільно із парохом сіл Мшанець і Дітківці отцем Едуардом Ваврушком відправили заупокійну літію за загиблими воїнами.

Далі до присутніх зі словом проповіді звернувся отець Олег. Він наголосив на важливості національної пам’яті та свідомості. «Ми повинні усвідоми, що є велика різниця якою мовою розмовляти та молитися, яку культуру та цінності плекати!», – підсумував священник. Ніколи насадження чужих цінностей не приводило до добра, а до болю втрат і руйнацій….

Фото без опису

Після заупокійної молитви учні та вчителі Мшанецької школи нагадали присутнім про те, як розвивались події війни в Афганістані. Діти у словах віршів закликали всіх до пам’яті та молитви: «На жаль, у нашому селі біля могили воїна Миколи Микитина виросли могили сучасних захисників України Андрія Турчина та Романа Кватюри – це трагічний приклад того, яке лихо у світ несуть імперські амбіції москви.»

Фото без опису

На завершення заходу-реквієму присутні запали лампадки та поклали квіти до могили воїна Миколи Микитина. Також спільно помолились біля могил воїнів Андрія Турчина та Романа Кватюри.

Фото без опису

Також відбулося покладання квітів та молитва біля обеліска на межі сіл Мшанець та Дітківці. До присутніх звернувся Білецький сільський голова Дмитро Малик. У своєму слові він подякував за те, що впродовж років земляки, учні та вчителі Мшанецької школи, плекають пам’ять про воїна Миколу Микитина. Голова громади закликав присутніх до підтримки наших воїнів, що оберігають Україну від зазіхань одвічного ворога-московита.

Хай Господь дарує вічний спокій воїнам, що брали учать у бойових діях на території інших держав. Хай їх вірність присязі та мужність скріпить наші сили у боротьбі із агресором!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних