Білецька сільська територіальна громада
Тернопільська область, Тернопільський район

День безпечного інтернету: завдання для молодших школярів.

Дата: 06.02.2024 15:28
Кількість переглядів: 51

Фото без опису

За матеріалами статті на сайті Освіта.ua.

 

6 лютого у світі відзначатимуть День безпечного інтернету. Метою Дня безпечного Інтернету є поширення знань про безпечне та відповідальне використання цифрових технологій для дітей та молоді.

Проєкт «Розвиток дитини» пропонує батькам та педагогам допомогти дітям у цікавій формі розвинути навички безпечного й етичного використання засобів інформаційно-комунікаційної компетентності у навчанні й інших життєвих ситуаціях.

Оригінальні завдання сприятимуть формуванню вміння відповідально використовувати технології для власної безпеки, розуміти наслідки використання інформаційних технологій, розвиватимуть спостережливість та увагу.

У процесі виконання завдань у дітей формуватиметься відповідальна позиція цифрового громадянина або громадянки, поняття безпеки в інформаційному суспільстві, навички кібербезпеки.

Також діти розвиватимуть вміння добирати аргументи до власних думок і поданих тверджень і ділитися своїми міркуваннями з рідними та друзями.

Кібербезпека в інтернеті: безпечно / небезпечно. Це завдання допоможе дитині розвивати інформаційно-комунікаційну компетентність. Дитині пропонується прочитати твердження та поставити біля кожного позначку: «безпечно» / «небезпечно». Твердження потрібно вирізати й наклеїти у відповідні колонки таблиці на наступній сторінці.

Безпечний Інтернет: зростаємо медіаграмотними. Завдання спрямоване на розвиток знань у дітей про кібербезпеку та навичок безпечного користування мережею Інтернет. Дитині пропонується створити хмару слів, написати правила безпечного користування Інтернетом. Щоб зробити хмару слів виразнішою та інформативнішою, треба обвести слова різнокольоровими маркерами, позначити частоту вживання слова, його важливість для зазначеної теми.

Навчаємося бути обачними в інтернеті. Це завдання спрямоване на формування інформатичної компетентності, уміння дотримуватися правил поведінки онлайн удома та в школі. Дітям пропонується прочитати ситуації, поміркувати, чи правильно вчинили діти в кожній із них, та обґрунтувати свою думку. Наступне завдання для дітей – ознайомитися з правилами безпеки в інтернеті й намалювати до кожного з них піктограму, схему або малюнок.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних