Білецька сільська територіальна громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Цікаві завдання-анаграми для розвитку дітей.

Дата: 05.02.2024 09:51
Кількість переглядів: 48

Фото без опису

За матеріалами статті на сайті Освіта.ua.

Проєкт «Розвиток дитини» пропонує батькам та вихователям дитячих садочків, а також учителям початкових класів та вихователям груп подовженого дня завдання, що допоможуть зробити дозвілля дитини цікавим і змістовним.

Подані нижче завдання познайомлять дітей із таким цікавим стародавнім літературним прийомом, як анаграми, та навчать їх розшифровувати, пропонуючи в якості підказки відповідний малюнок чи інші умови.

Виконання таких завдань сприятиме розвитку пам’яті, мислення, уваги та спостережливості, формуватиме всебічно розвинену особистість, допоможе цікаво повторити вже вивчений матеріал чи навпаки, вивчити нові поняття, збагачуватиме словниковий запас дитини.

«Розшифруй слова». Це завдання сприятиме розвитку мовленнєвої культури дитини, уваги, кмітливості, збагаченню словникового запасу. Дитині пропонується прочитати й записати зашифровані слова. Для цього потрібно врахувати напрямок руху кита.

«Спальня». Працюючи над цим завданням, дитина буде вдосконалювати навички логічного мислення і дізнається нові слова. У завданні дитині пропонується розшифрувати анаграми за допомогою представленого зображення спальні і самостійно записати правильні відповіді.

«Літні та зимові види спорту». Це завдання допоможе дитині вивчити назви деяких літніх і зимових видів спорту, збагатити словниковий запас і розширити кругозір. 11 анаграм назв видів спорту розміщені в комірках футбольного м’яча.

«Зашифровані місяці». Працюючи над цим завданням, дитина закріпить знання про місяці року, збагатить словниковий запас. Дитині пропонується розташувати предмети від більшого до меншого та, використовуючи потрібні літери, записати назви місяців.

«Професії». Це завдання сприятиме розвитку мовленнєвої культури дитини, уваги, кмітливості, збагаченню словникового запасу. Дитині пропонується розгадати професії людей, зашифровані в іменах і прізвищах.

«Визначаємо назви країн і столиць». Це завдання допоможе дитині розвинути логічне мислення, природознавчу й мовну компетенції. У ньому пропонується розшифрувати анаграми – назви країн Європи і їхніх столиць – і написати їх у відповідних комірках. Потім потрібно з’єднати назви відповідних країн і столиць.

«Квіти». Працюючи над цим завданням, дитина має розшифрувати анаграми квітів за допомогою представлених зображень і самостійно записати правильні відповіді в спеціально відведеному місці. Виконуючи завдання, дитина буде вдосконалювати навички логічного мислення і дізнається нові слова.

«Світ навколо нас». Працюючи над завданнями комплекту, дитина дізнається, що таке анаграми і навчиться їх розшифровувати. У завданнях дитині пропонується розшифрувати анаграми за допомогою представлених зображень і самостійно записати правильні відповіді в спеціально відведеному місці.

Збери слово. Цей комплект з 36 завдань, що має 3 рівні складності (легкий (слова з 3-4 букв) , середній -5-6 букв та складний - 7-10 букв), допоможе дитині зробити перші кроки на шляху до впевненого читання й вивчення правопису слів. Дитина має вирізати подані літери та вклеїти їх у відповідні клітинки так, щоб утворилося слово, яке відповідає малюнку.

Головоломка «Складаємо слова». Цей комплект із 12 завдань-головоломок допоможе дитині повторити літери абетки, потренувати навички читання та письма, а також увагу, зорову пам’ять, дрібну моторику, мислення та кмітливість.

Прислів’я та анаграми (українська мова). Цей комплект завдань має комплексне призначення: допоможе дитині вивчити 64 українські прислів’я, поміркувавши над їх сенсом; потренувати кмітливість, адже в кожному прислів’ї є слово, що зашифроване у вигляді анаграми, а також збагатить словниковий запас і розширить кругозір.

Прислів’я та анаграми (російська мова). Цей комплект завдань також має комплексне призначення: воно допоможе дитині вивчити 64 російські прислів’я, поміркувавши над їх сенсом; потренувати кмітливість, адже в кожному прислів’ї є слово, що зашифроване у вигляді анаграми, а також збагатить словниковий запас.

«Тварини». У завданні дитині пропонується розшифрувати анаграми тварин за допомогою представлених зображень і самостійно записати правильні відповіді в спеціально відведеному місці. Виконуючи завдання ваша дитина буде вдосконалювати навички логічного мислення і дізнається нові слова (у завданні запропоновано 11 анаграм на двох сторінках).

«Дитинчата тварин». Виконуючи це завдання, дитина матиме змогу не лише тренувати логічне мислення та кмітливість, а й розвивати увагу, практикувати навички письма, повторюючи правопис слів, та збагачувати власний словниковий запас.

«Фрукти». У цьому завданні дитині пропонується розшифрувати анаграми фруктів за допомогою представлених зображень і самостійно записати правильні відповіді Виконуючи завдання ваша дитина буде вдосконалювати навички логічного мислення і дізнається нові слова (у завданні запропоновано 12 анаграм на двох сторінках).

«Дні тижня». Завдяки цьому завданню дитина закріпить знання про всі дні тижня, буде вдосконалювати навички логічного мислення та навчиться правильно писати назви всіх днів тижня.

«Місяці року». Працюючи над цим завданням, ваша дитина у цікавій формі закріпить знання про всі місяці року, буде вдосконалювати навички логічного мислення і навчиться правильно писати назви всіх дванадцяти місяців року. Це завдання - цікавий і захоплюючий спосіб практикувати написання слів.

«The months of the year». Для якісного засвоєння нових слів іноземною мовою можна скористатися цим завданням, що допоможе запам’ятати назви дванадцяти місяців року англійською мовою. Виконуючи завдання, дитина зможе не тільки потренувати логічне мислення та кмітливість, а й покращити увагу, повторити правопис слів і збагатити словниковий запас.

Кожне завдання можна роздрукувати на звичайному або кольоровому принтері та використовувати необмежену кількість разів. Завантаження завдань для дітей доступне для користувачів сайту після швидкої реєстрації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних