Білецька сільська територіальна громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Вирізання для найменших: розвиваємо моторику.

Дата: 29.01.2024 15:04
Кількість переглядів: 67

Фото без опису

За матеріалами статті на сайті Освіта.ua.

Проєкт «Розвиток дитини» пропонує батькам, вихователям та вчителям вирізалки – корисні завдання для дошкільників та учнів 1 класу, які сприятимуть розвитку моторики руки та зорово-моторної координації.

Також робота з яскравими вирізалками сприятиме зміцненню руки для письма, покращить логічне мислення, просторове орієнтування.

Окрім того, робота з шаблонами та завданнями формуватиме уміння зосереджуватися, розвиватиме образну уяву та творчі здібності дітей дошкільного та молодшого шкільного віку.

Вчимося різати ножицями: шаблони для вирізання. Це завдання для дошкільнят 4–6 років та учнів і учениць 1 класу, спрямоване на розвиток уміння працювати з ножицями, навички різати за різними типами ліній і вирізати по контуру. Завдання складається з аркуша, який містить 2 картки з шаблонами для вирізання.

Машинка: аплікація для дітей 4-5 років. Це завдання складається з двох аркушів: на першому розміщено прості шаблони для вирізання деталей автівки, на другому – картинку із тематичним фоном, на який дитина має приклеїти ці деталі, щоб утворилася завершена аплікація.

Кораблик: прості шаблони для вирізання та аплікацій. Завдання передбачає роботу з ножицями, вирізання за шаблоном, приклеювання, уміння працювати за зразком й орієнтуватися на аркуші. Робота з аплікаціями допоможе дитині покращити логічне мислення, просторове орієнтування на папері.

Урожай: рахуємо до 5. Це завдання спрямоване на закріплення навичок усного рахунку в межах 5. Дитині пропонується вирізати зображення овочів унизу сторінки, знайти для кожного малюнка відповідну комірку в таблиці і приклеїти малюнок, попередньо порахувавши овочі на ньому.

Динозаврик на полюванні: шаблони для вирізання та аплікації з паперу. На аркуші зображено частини малюнка, з яких має утворитися сюжетна картинка про тварину. Дітям пропонується вирізати деталі та наклеїти їх на окремому аркуші за зразком.

Кошеня на самокаті: шаблони для вирізання та аплікації з паперу. Дітям пропонується вирізати деталі та наклеїти їх на окремому аркуші за зразком. Аплікація з паперу передбачає роботу з ножицями, вирізання за шаблоном, приклеювання, уміння працювати за зразком й орієнтуватися на аркуші.

Паперова лялька з одягом: одягни дівчинку. На аркуші зображено силует ляльки (дівчинки) та різні деталі одягу, взуття й аксесуарів. Дітям пропонується одягнути дівчинку: вирізати деталі одягу та наклеїти їх на ляльку. Готову ляльку можна приклеїти на цупкий папір або ж заламінувати, вирізати й використовувати для гри.

Паперова лялька з одягом: одягни хлопчика. На аркуші зображено силует ляльки (хлопчика) та різні деталі одягу й взуття. Дітям пропонується одягнути хлопчика: вирізати деталі одягу та наклеїти їх на ляльку. У цьому завданні сорочка, штанці та кросівки не замальовані, дитина може прикрасити їх за власним бажанням або розмалювати за зразком.

Виготовляємо закладку та вивчаємо дієслова-антоніми. Це завдання удосконалить вміння доречно використовувати у власних висловлюваннях антоніми. Завдання сприятиме формуванню умінь виготовляти закладку та складати речення, використовуючи дієслова-антоніми, розвиватиме комунікативні навички та увагу.

Рятуй птахів: учимося вирізати. Завдання спрямоване на розвиток зорово-моторної координації та дрібної моторики, уміння користуватися ножицями. Дитині треба розрізати аркуш так, щоб «урятувати» свійських птахів від хижих звірів. Виконання завдання сприятиме опануванню техніки вирізання з паперу елементів різного рівня складності.

Стильна стрижка: учимося вирізати. Завдання спрямоване на розвиток зорово-моторної координації та дрібної моторики, уміння користуватися ножицями. Дитині пропонується зробити зачіски зображеним персонажам – спочатку вибрати форму майбутньої стрижки, а потім по лінії відрізати кінчики волосся.

Частинки мого серця: складаємо пазл. Це завдання сприятиме розвитку вміння мислити логічно. Учням та ученицям пропонується заповнити пропуски на частинках пазла іменами дорогих для них людей, а також вирізати й скласти пазл. Правильно з’єднавши частинки, дитина отримає пазл у вигляді серця.

Віднови малюнки: наклей зображення казкових істот. Це завдання допоможе дитині розвинути просторове мислення, пригадати назви й зовнішній вигляд деяких казкових істот. У завданні є 12 розташованих хаотично половинок зображень казкових істот. Дитині потрібно вирізати фрагменти, скласти з них цілісні зображення й приклеїти у місця на аркуші, що підписані відповідними назвами.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних