Білецька сільська територіальна громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Щиро вітаємо із Днем Соборності України!

Дата: 22.01.2024 14:12
Кількість переглядів: 96

Фото без опису

22 січня 1919 року на Софійській площі у Києві відбулося проголошення Акту Злуки Української Народньої Республіки й Західноукраїнської Народньої Республіки.

«Однині во єдино зливаються століттям одірвані одна від одної частини єдиної України… здійснились віковічні мрії, якими жили і за які умирали кращі сини України. Однині є єдина незалежна Українська Народня Республіка.», – ці слова 105-ть років тому зі сльозами на очах та із величавим кличем «Слава Україні!» зустріли тисячі українців, засвідчуючи на цілий світ прагнення нації мати свою соборну державу.

У вирі національно-визвольних змагань цей Акт став новим етапом державотворення вільної соборної України, незалежність якої проголосили IV універсалом Української Центральної Ради 22 січня 1918 року.

Соборність та незалежність – ці два слова мають найвищу цінність, адже освячені кров’ю десятків тисяч українців, борців та мучеників. У складних обставинах ХХ століття наша держава не змогла утвердитись як соборна та незалежна, але ці слова закарбувалися в серцях українців, рухали їх до подальшої боротьби, давали надію та усвідомлення себе як єдиної нації!

Сьогодні знову ллється українська кров… Зі зброєю в руках вірні сини і доньки України захищають її соборність та незалежність від одвічного ворога-московита. Лише наша безкомпромісна боротьба та перемога зможуть покласти край зазіханням московських орд.

Сьогодні по цілому світі тисячі українців хоч і розпорошені територіально, але єдині в прагненні перемоги над ворогом, єдині в боротьбі на різних фронтах воєнному, культурному, інформаційному, волонтерському! По правді, це найяскравіший вияв соборності – цілісності та єдності! Це єдиний шлях перемоги та кращої долі нашої Батьківщини! Хай соборність нашого народу міцніє та стане могутньою скелею об яку розіб’ється безбожна московська імперія зла!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних