Білецька сільська територіальна громада
Тернопільська область, Тернопільський район

112-ліття від дня народження Ярослава Стецька!

Дата: 19.01.2024 08:50
Кількість переглядів: 112

Фото без опису

Дорогі жителі громади! Сьогодні ми вшановуємо пам’ять великої людини, нашого земляка, вихідця села Великий Глибочок – провідника українських націоналістів Ярослава Стецька. Багатий наш край на визначних людей, що ставали учасниками національно-визвольних змагань, та без перебільшення Ярослав Стецько був одним із найактивніших!

Із юних літ він став до лав український націоналістів. Після проголошення Акту відновлення Української Держави 30 червня 1941 року Ярослав Стецько і Степан Бандера були заарештовані окупаційними німецькими військами та відправленні на заслання до табору Заксенгаузен. Вони не відріклися прагнень вільної соборної України та націоналістичних ідей, що вважали осердям всього українського.

Після завершення збройної боротьби ОУН-УПА Ярослав Стецько на еміграції почав шукати союзників в лиці держав вільного світу, щоб визволити поневолені безбожним комуністичним режимом народи, до кінця свого життя був президентом Антибольшевицького блоку народів. На жаль, на його заклик не відгукнулись тоді… Та сьогодні провідні країни насторожені та допомагають нам, бачачи небезпеки та зло, які несе безбожний путінський режим!

Сенсом життя Ярослава Стецька була вільна соборна Україна! Як важливо сьогодні нам, що знову ведемо визвольну боротьбу проти москаля, переосмислити спадок нашого великого земляка, ідеолога українського націоналізму! Ідеї, які формував та плекав Ярослав Стецько, мають вказати нам шлях до перемоги, яка настане тоді, коли всі зрозуміють: без Української Держави не можливе існування вільного українського народу, всього вільного демократичного світу!

Хай життя та діяльність Ярослава Стецька стануть для нас джерелом сил у нашій боротьбі! Хай вони скліплять наш дух, додадуть наснаги та енергії у підтримці наших воїнів, які ведуть жертовну «боротьбу задля добра і величі рідного народу»!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних