Білецька сільська територіальна громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Завдання на розчитування для 1 класу.

Дата: 17.01.2024 14:59
Кількість переглядів: 51

Фото без опису

За матеріалами статті на сайті Освіта.ua.

Проєкт «Розвиток дитини» пропонує батькам та вчителям оригінальні завдання для розчитування для першокласників, які допоможуть навчити дитину читати склади, слова, речення.

Над формуванням навичок читання необхідно працювати як в класі, так і вдома, адже розчитування передбачає роботу над підвищенням темпу, виразності, усвідомлення змісту прочитаного.

Виконання яскравих та цікавих завдань розвиватиме швидкість зорового сприймання букв та слів і підвищуватиме техніку читання учнів.

Також робота над завданнями сприятиме формуванню мовної компетентності дитини, розвиватиме уяву та увагу, образне та просторове мислення.

Атракціони: вправи для розчитування. Завдання спрямоване на формування навичок усвідомленого читання. Виконання завдання сприятиме формуванню читацької компетентності дитини, розвиватиме техніку читання, увагу.

Завдання складаю і вправно читаю слова з літерою «Л». Це завдання сприятиме розвитку мотивації дітей до читання, залучення їх до читацької діяльності. Виконуючи завдання, дитина вчитиметься регулювати дихання, силу голосу і темп мовлення у процесі читання скоромовки, а також розвиватиме уяву та фантазію.

Павучок: вправи для розчитування. Завдання спрямоване на формування навичок читання та письма. На сторінці подано таблицю, яку дитині пропонується заповнити, написавши в комірках утворені склади. Утворені склади дитина має прочитати. Виконання завдання сприятиме формуванню читацької компетентності дитини, розвиватиме техніку її читання, увагу.

Будівництво: вправи для розчитування. Завдання, що спонукатиме досліджувати рідну мову, складається з кількох частин. У першій дитині пропонується за зразком утворити, написати та прочитати склади. У другій треба, скориставшись методом підбору, додати літеру, щоб утворилися слова. У третій дитина має знайти цеглинки з однаковими складами і з'єднати їх.

Динозавр: малюємо по клітинках і швидко читаємо. Це завдання спрямоване на формування математичної та читацької компетентностей, уміння рухатися за визначеним маршрутом, орієнтуючись на слухове або ж зорове сприйняття інформації, удосконалення навичок читання..

Зимові ворожіння: вправа на розчитування. Це завдання спрямоване на формування навичок усвідомленого читання. Дитині пропонується прочитати склади, написані на зображеннях новорічних іграшок, скласти зі складів слова й написати їх, а потім серед літер філворду знайти слова-побажання й обвести їх.

Попелюшка: вправи на розчитування. Завдання спрямоване на формування навичок усвідомленого читання. Виконання завдання сприятиме формуванню мовної компетентності дитини, розвиватиме зв’язне мовлення та увагу. За бажанням можна намалювати ілюстрацію до казки «Попелюшка».

Гра «Класики»: вправи для розчитування. Завдання спрямоване на формування навичок читання. На сторінці зображено різні форми проведення дитячої гри «Класики», де замість цифр використано склади. Грати в цю гру можна за допомогою пальчиків, перестрибуючи з комірки в комірку.

Літери-танцівниці: вправи на розчитуванняЗавдання спрямоване на формування навичок усвідомленого читання. На сторінці зображено пари літер, повернені в різні сторони. Дитині треба впізнати літери й назвати кожну з них. Виконання завдання сприятиме формуванню мовної компетентності дитини, розвиватиме увагу.

Хто першим дійде до фінішу? Це завдання спрямоване на збагачення словникового запасу. Дітям потрібно підготувати гральний кубик і фішки, уважно прочитати правила та пограти в гру-блукалку. Виконуючи завдання, дитина розвиватиме мовленнєві навички, кмітливість, уміння взаємодіяти з іншими.

«Звукова» піраміда: вивчаємо звук [дж], буквосполучення «дж». Це завдання сприятиме формуванню мовленнєвої компетентності, розвитку вміння будувати звукову модель слів. Виконуючи завдання, дитина розвиватиме фонематичний слух, уміння аналізувати звуковий склад слова, тренуватиме аналітичне мислення, увагу та спостережливість.

Уважний читач: усвідомлене читання. Це завдання спрямоване на формування навичок усвідомленого читання. На сторінці подано два речення й окремо запитання до кожного з них. Дитині пропонується прочитати по черзі речення й відповісти на запитання, позначивши правильні відповіді.

Переглянути всі завдання можна за посиланням.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних