Білецька сільська територіальна громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Новорічні проєкти для дитячої творчості.

Дата: 28.12.2023 16:28
Кількість переглядів: 41

Фото без опису

За матеріалами статті на сайті Освіта.ua.

Проєкт «Розвиток дитини» пропонує батькам оригінальні творчі завдання, що допоможуть родині підготуватися до новорічних свят та з користю розважити дітей під час зимових канікул. Виконання завдань сприятиме гармонійному розвитку дитини.

Зимова саморобка  шапочка за 10 хвилинПроєкт навчить нестандартно підходити до звичних матеріалів. Діти виготовлять об'ємний виріб з пряжі за кілька хвилин та прикрасять милими декораціями будинок. Така робота тренує креативність, посидючість та дрібну моторику.

Шестикінечна блискуча зірка з фоамірану. Спробуйте алгоритм, завдяки якому просто плоский аркуш деформується під дією тепла. Звісно, деформація має бути ціленаправленою, щоб в дитини вийшов красивий та симетричний 3-D об'єкт. Але спершу доведеться зробити шаблон та потренувати в процесі геометричні навички.

3-D ялинка з паперу: проєкт на п'ять хвилин. Паперові проєкти комплексно розвивають дитячі руки: тренують дрібну моторику, координацію рухів та вправність пальців. Чудовий результат у вигляді ялинки прикрасить будинок до свят.

Ялинка: зимова аплікація з вирізаних долоньок. У цьому проєкті діти не використають готовий дизайнерський папір, а створять його самостійно. Якщо дитина задіє фантазію, вийдуть прекрасні візерунки на простих білих аркушах.

Новорічна ялинка в техніці квілінгПроєкт розвиває моторику, просторове сприйняття, відчуття композиції. Готовий об’єкт можна використати у якості святкового подарунку.

Ялинка: яскрава ілюстрація із пластиліну. У процесі роботи над панно діти придумають композицію, змішають кольори та вивчать кілька прийомів нанесення маси для ліпки. Результат порадує яскравими кольорами та святковою темою.

«Паперова ялинка»Проєкт не потребує особливих матеріалів і спеціальних вмінь та займає мінімум часу. У роботі розвиваються навики дрібної моторики, просторове сприйняття, естетичне бачення. Подібних ялинок можна зробити багато і в різних стилях, щоб подарувати друзям та близьким на свята.

«Сніговички». За допомогою підручних матеріалів можна легко створити милі новорічні іграшки. Пропонуємо зробити в сімейному колі пару маленьких сніговиків. Вони дуже прості в роботі та милі на вигляд, тому піднімуть настрій кожному учаснику процесу.

«Фарбований лід». Пропонуємо цікаве завдання: пофарбувати воду гуашшю та заморозити її у формочках. У процесі роботи малюк зможе повторити назви кольорів та поекспериментувати зі змішуванням фарб. А зранку, з новоствореним кольоровим льодом, можна вийти на вулицю і зробити багато цікавих речей.

Міні-альбом «Зимові спогади». У першій частині проекту створюється основа для альбому та перший розворот з 3D ялинкою у техніці pop-up. Ви навіть можете започаткувати у родині нову традицію: після кожного свята або важливої події роздруковувати кращі фотографії і оформлювати їх у тематичний альбом. У другій частині проекту створюється об'ємний розворот з подарунками та три сторінки з фотографіями.

Листівка на Новий рік з об'ємною ялинкою. З мінімальним набором інструментів створимо об'ємні міні-декорації для листівки або аплікації на зимову тематику. Робота розвиває моторику та естетичне бачення.

Новорічна ялинка на блюді. Розвивайте в ігровій формі звичку допомагати старшим. Цікаві образи, які можна створити з їжі, розвивають фантазію дитини та роблять звичні страви привабливішими.

Сирні сніговики до столу. Канапе — малесенькі закуски на шпажках, які до вподоби дітям. Готувати їх дуже просто, а якщо підключити фантазію, отримаєте до святкового столу веселих сніговиків. Завдання на розвиток уяви, творчого мислення та навиків спільної праці на кухні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних