A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білецька сільська територіальна громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Щиро вітаємо із святом святителя Миколая Мирлікійського Чудотворця!

Дата: 06.12.2023 11:47
Кількість переглядів: 69

Фото без опису

Сьогодні Церква вшановує одного із найвідоміших християнських святих, якого шанують і поважають серед багатьох релігій та культур світу! Нинішнього свята чекають дорослі та малі, адже образ щирого, доброго, праведного, покірливого та істинного пастиря, християнина так пригортає до себе всіх!

Святий Миколай, походить із Малої Азії, народився наприкінці ІІІ-го століття у благочестивій християнській родині, що довго вимолювала дару батьківства. З молодих літ він провадив побожне життя, маючи застановою добрий приклад своїх батьків.

Присвятивши себе служінню людям, він відгукнувся на поклик Христа і став служителем Церкви. У піснеспівах, присвячених святителю, оспівується гідне архіпастирське служіння святого Миколая: «Правилом віри і образом покірности, учителем стримання явився ти пастві твоїй, як образ істини. Тому смиренням своїм придбав ти величність, а вбозтвом – багатство…».

Він збирав «скарби на небі, де ні міль, ні іржа їх не нищить, і де злодії до них не підкопуються та не крадуть.» (Мф. 19 ,20). Статки, що успадкував від батьків, він роздавав убогим та потребуючим, залишаючи собі малу частину на прожиток. Із дитинства кожен знає, що святий Миколай був таємним добродійником та співстраждаючим пастирем. Слово євангельської проповіді він скріплював своїм життям і справами милосердя, тому й здобув велику славу і похвалу ще за життя. Він не залишив писемних праць чи богословських трактатів, але реально написав образ правдивого християнина – вірного Христовій науці!

Святий Миколай брав участь у І Вселенському Соборі 325 року, де твердо відстоював чистоту християнської віри. Він не йшов на компроміс із злом, викривав несправедливість та рятував людей у різних обставинах. Після своєї смерті та переходу до вічності він залишається покровителем усіх, хто призиває його на поміч.

Наш народ полюбив Божого угодника Миколая та прославив його у багатьох піснях, найвідоміша з яких «О, хто, хто Миколая любить». Миколай Чудотворець є покровителем нашої землі, якого у часи лихоліть наші предки молили:

«Ой, глянь , глянь на Вкраїну рідну!

Ой ,глянь глянь на знищену бідну.

Ми тебе всі люди молим,

Просим Бога, дай їй долі, Миколаю!

Та проси долі для Вкраїни.

Ой, нехай встане із руїни.

Доля щастя най витає,

В славі й волі хай сіяє, Миколаю!»

У сучасному світі образ святого Миколая дещо викривлюється,  обростаючи казковістю і маркетингом. Подарунки, яких чекає кожен звечора від святого Миколая, безумовно, є важливими й такими, що приносять радість. Але вони мають зберігати християнське осердя, яке плекав святий Миколай, а саме милосердя, безкорисливість та опіку. Ми покликані творити добро і бути світлом для світу постійно, а не лише у конкретно визначені дні! Так як це робив святий Миколай за свого земного життя!

Щиро вітаємо із цим великим святом, усіх жителів громади, а особливо іменників! Засилаємо сердечний привіт нашим волонтерам, які підносять чин святого Миколая у повсякденному служінні потребам України, її захисників та жителів! Схиляємось у подяці перед нашими мужніми воїнами: саме їх подвиг, дає нам можливість у час війни у відносному спокої принести, на жаль розбавлену болем, радість свята у кожну оселю!

Хай, за молитвами святого Миколая, Господь щедро благословляє кожного із нас, дарує небесні та земні блага! Хай скріпить сили у боротьбі за волю України, розпалить вогонь надії та зігріє душевним теплом віри та любові! Зичимо, щоб добро, яке ми обороняємо, яке ми творимо, та яке бажаємо, сторицею верталося у кожну вкраїнську родину здоров’ям, спокоєм і миром! Хай блиск побід, що несеться за ім’ям святого Миколая, злине на нашу Батьківщину та здійснить наше найбільше бажання!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних