A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білецька сільська територіальна громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Щиро вітаємо із святом апостола Андрія Первозваного!

Дата: 30.11.2023 10:39
Кількість переглядів: 193

Фото без опису

Сьогодні Свята Церква вшановує одного із дванадцяти апостолів – Андрія Первозваного. Євангеліє від Івана розповідає нам, що він першим пішов за Ісусом Христом та побачив у Ньому обіцяного Месію. Далі він привів до Христа свого брата – майбутнього апостола Петра.

Пам’ятка нашої історії, Повість минулих літ, розповідає нам про те, що апостол Андрій був першим благовісником Христового Євангелія на землях давньої України. Про це засвідчують й інші джерела церковної історії – праці Євсевія Кесарійського та Іполита Римського. Справдилося його пророцтво, що «на горах цих [Київських] засяє благодать Божа, буде місто велике і багато церков здвигне тут Бог». Наш народ протягом віків зберігав пам’ять про цю знаменну подію, а Українська Церква вважає святого апостола Андрія своїм основоположником. В одній із ухвал Київського собору 1621 р. сказано: «Воїстину Україна нічим неменша від інших східних народів, бо і в ній проповідував Апостол!»

Насіння віри, що його насадив святий апостол Андрій, проросло на наших землях великими плодами. У часи різних випробувань Христова віра завжди підтримувала український нарід та додавала сил у боротьбі, пробуджувала національну свідомість та зберігала народну пам’ять.

Свято апостола Андрія шанувалося нашими предками. У зимові дні, коли всі польові роботи завершені, після відправи у храмі, молодь збиралася на вечорниці, співала пісень, забавлялася та придивлялася, щоб знайти собі пару. Також жартівливо хлопці робили збитки, особливо тим господарям, що мали дівчат на виданню. Це лише мала частина того, чим славиться кожен регіон України у своїх зимових обрядах та забавах, які ми повинні зберегти, популяризувати та передати дітям!

Щиро вітаємо із цим світлим святом всіх жителів громади, а особливо іменників. Хай своїми молитвами апостол Андрій оберігає нас від усякого видимого та невидимого зла! Він щиро вірив у Бога та сподобився пізнати в Ісусі Божого помазаника – Христа. Не втрачаймо надії і ми в ці сповнені лиха часи! Молімось і трудімось, наближаючи Перемогу і мир!

Просимо благословення для наших мужніх захисників, щоб Господь скріпив їхні сили у боротьбі із ворогом, зберіг та дарував повернутись живими до рідних осель! Просимо Божої ласки для кожного, щоб були здорові, почесні й довговічні всі сини і доньки нашого народу! Хай у холодні дні тепло душі та любов серця буде нашим подарунком та виявом нашої віри у справах милосердя. Хай добро сторицею вертається у злагоді, щасті та радості на довгий вік життя!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних