A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білецька сільська територіальна громада
Тернопільська область, Тернопільський район

У Білецькій громаді вшанували жертв Голодомору.

Дата: 27.11.2023 11:27
Кількість переглядів: 120

Фото без опису

У суботу, 25 листопада, в Україні та світі вшановують пам’ять жертв Голодоморів 1921-1923 рр., 1932-1933 рр., 1946-1947 рр., організованих безбожним комуністичними режимом.

Напередодні, у п’ятницю, 24 листопада, сільський голова, працівники місцевого самоврядування, голова Білецької Просвіти та жителі громади зібралися біля пам’ятного хреста жертвам Голодомору на межі сіл Біла та Чистилів, щоб молитовно вшанувати всіх невинно вбитих та заморених голодом українців.

Символічно, що хрест встановили 30-ть років тому, з ініціативи репресованих борців за волю України часу визвольної боротьби ОУН-УПА.

Фото без опису

На початку мітингу-реквієму начальник Відділу культури громади Роман Винник звернувся до присутніх зі вступним словом, розповів про страшні голодні роки та запросив усіх до вшанування пам’яті невинно вбити хвилиною мовчання.

Фото без опису

Далі заупокійну молитву відправив парох села Біла отець Володимир Простак.

Фото без опису

У своєму слові отець Володимир подякував присутнім, що зібралися разом у памʼять мільйонів жертв Голодомору. Він зазначив, що наш народ перетерпів великі муки, подібно стражданням Христа, символом чого є хрест та, на жаль, вони тривають і сьогодні. Він закликав усіх: «Кожен на своєму місці стараймося робити все належно і прийде кращий час!» Після Голгофи завжди видніє ранок Воскресіння!

Фото без опису

До присутніх також звернувся Білецький сільський голова Дмитро Малик. Він звернув увагу на засіяні поля та зазначив, що не можливо уявити як працьовитий народ міг голодувати… Та червоний терор насильно відбирав у людей все, на жаль, відбирає і сьогодні! Голова закликав всіх пам’ятати і не забувати про жертв Голодомору, виборюючи перемогу для свого народу!

Фото без опису

На завершення пам’ятного заходу присутні поклали запалені лампадки до хреста жертвам Голодомору, як символ духовної єдності та незгасаючої любові!

Фото без опису

Вічна пам’ять та блаженний упокій всім невинно вбитим та голодом замореним! Неминуча відплата катам українського народу!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних