A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білецька сільська територіальна громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Звернення до жителів громади щодо проблеми стихійних сміттєзвалищ.

Дата: 22.11.2023 15:16
Кількість переглядів: 137

Фото без опису

Шановні мешканці Білецької територіальної громади!

Кожен із нас дбає, щоб наш дім та обійстя були чистими і мали гарний вигляд. Териториторіальна громада, її природні багатства, землі й води – усе це наш спільний дім, про ошатність якого має дбати не лише сільська рада, голова чи депутати, а кожен із нас загалом. Перед нами постає нагальне питання – проблема стихійних сміттєзвалищ…

Хіба плюють у криницю із якої п’ють воду? Згадаймо наше прислів’я: «Плювати в криницю – все одно, що матері в очі.» Стає страшно від того, що ми наважуємося викидати сміття де попало, не задумуючись про наслідки для природи і наших майбутніх поколінь. Ми прагнемо до Європи, говоримо про культуру та духовність, але насправді не розуміємо, що нам до цього так далеко...

Стихійні сміттєзвалища – це серйозна небезпека для нашого здоров’я та навколишнього середовища. Викидання сміття, де попало, одне із основних джерел забруднення лісів, полів і водойм. У нашій громаді, на жаль, ми бачимо такі смітники… Чи варто шукати крайніх? Краще почати діяти!

Звертаємося до усіх жителів громади із закликом перестати викидати сміття будь-де й почати дбати про налагодження його системного вивізу із сіл громади та сортування! У час різних «благ цивілізації» - це просто необхідність, вияв культи і шанобливості до навколишнього середовища та інших жителів громади. Краще не пошкодувати сотню, дві чи три, на вивіз сміття, ніж потім плати штрафи за несанкціоноване розміщення відходів, що призвело до забруднення навколишнього природного середовища, прямого чи опосередкованого шкідливого впливу на здоров’я людини та економічних збитків.

Ще грішні наслідки можуть бути наступні:

  • Сміттєзвалища сприяють розповсюдженню токсичних речовин у ґрунті та воді. Це може забруднити наші річки, озера і землі, шкодячи рослинам, тваринам і здоров'ю людей.
  • Наявність стихійних сміттєзвалищ сприяє поширенню шкідливих бактерій і хвороб, які можуть стати справжньою загрозою для здоров'я населення.
  • Сміття може затримувати стоки, сприяючи затопленням під час дощів та повеней. Це може призвести до значних збитків для інфраструктури та майна.
  • Забруднене навколишнє середовище і наявність стихійних сміттєзвалищ можуть відлякати інвесторів, меценатів та туристів, що може негативно вплинути на розвиток нашої громади.

Закликаємо кожного ознайомитися із Законами України «Про відходи», «Про управління відходами» та Кодексом України про адміністративні правопорушення (стаття 52).

Дивлячись на гори побутового сміття, порожніх пластикових пляшок, гілля, будівельних відходів стає не просто прикро, – стає страшно, бо це вже не стільки питання благоустрою, скільки майбутнього нашого довкілля!

Ми всі несемо відповідальність перед нашим місцем проживання та майбутніми поколіннями. Ми разом можемо зробити позитивні зміни та зберегти нашу чудову природу. Складемо зусилля, щоб наша громада була чистою, здоровою і екологічно стійкою! Сподіваємо, що жителі громади відгукнуться на наш заклик і горе-господарів, які занедбують і засмічують нашу громаду стане набагато менше!

Доки кожен із нас не зрозуміє необхідності постійного і системного вивезення відходів, не усвідомить необхідності берегти довкілля, доти будуть з’являтися купки сміття в полях, лісах, поблизу водойм, доріг, будинків чи вулиць.

Закликаємо навести лад у громаді! Сільська рада з часом організує ліквідацію стихійних сміттєзвалищ, а ви у свою чергу будьте на сторожі, не засмічуйте ще більше навколишнє середовище, сортуйте сміття та дбайте про його вивіз у спеціально відведені місця! Сподіваємося, що мешканці Білецької територіальної громади належним чином будуть оцінювати роботи з локалізації стихійних сміттєзвалищ, а після організації вивозу сміття їх стане менше. Спільними зусиллями громадськості та місцевого самоврядування ми зможемо подолати проблему забруднення території хоча б на місцевому рівні!

Додатково інформуємо мешканців громади, що у місцях стихійних сміттєзвалищ на території нашої громади поліцейськими офіцерами громади здійснюватиметься регулярний виїзний моніторинг для запобігання незаконного вивозу сміття в невідведені для цього місця. Також там встановлено таблички «Вивіз сміття заборонено».

Фото без опису

Багато жителів громади вже уклади договори із ТОВ «Альфатер Тернопіль» про вивіз сміття й таким чином дбають про чистоту не лише власних господарств, а й громади загалом.

 

Контакти ТОВ «Альфатер Тернопіль»

Адреса: 46020, м. Тернопіль, вул. Бродівська-Гріга, 3

Телефони:

+38 (0352) 23-55-91

+38 (0352) 22-38-35

+38 (050) 372-83-45

Графік роботи:

День

Години роботи

Перерва

Пн, Вт, Ср, Чт

08:30 - 17:00

13:00 - 13:30

Пт

08:30 - 16:00

13:00 - 13:30

Сб, Нд

Вихідний

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних