A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білецька сільська територіальна громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Щиро вітаємо із Днем Гідності та Свободи!

Дата: 21.11.2023 07:58
Кількість переглядів: 78

Фото без опису

У час становлення незалежної України наприкінці листопада відбулися визначні історичні події – Помаранчева революція та Революція Гідності. Щоб вшанувати людей, які творили нашу історію в час Помаранчевої революції, відстоювали майбутнє України, її демократичний лад, спершу президентом Віктором Ющенком встановлено День Свободи 22 листопада. Із приходом до влади запроданця президента Януковича пам’ять про Помаранчеву революцію, День Свободи, хотіли затерти та звести на маргінеси.

У подальшому злочинні дії тодішньої влади лише поглиблювали кризу в Україні… Так, у 2013 році, коли в ході перемовин із Європейським Союзом, Україна мала б зробити визначальний цивілізаційний крок, підписавши асоціацію із ЄС, уряд, зобов’язаний дбати про благо свого народу, обдурив його та на догоду москві призупинив процес євроінтеграції.

21 листопада, 10 років тому, розпочалось пробудження нашого народу, починаючи від невеликих мітингів, що виявляли незгоду та невдоволення людей діями влади. Студенти, молодь, активна частина українського суспільства, зорганізувалися та вийшли на Євромайдан, протестуючи проти не підписання угоди про асоціацію Януковичем. Вони першими засвідчили свою патріотичну позицію та небажання миритися із перетворенням України на сателіта московщини.

Прогнила влада Януковича не бажала прислухатися до голосу студентства та спробувала злочинно розігнати мирну акцію. Це викликало ще більше обурення серед українців – розпочалася Революція Гідності! Це час піднесення, час жертовності, час вияву найбільших почувань та усвідомлення загальнолюдських та національних цінностей. Із різною силою вона охопила всю Україну, а її рушійною силою була свідома молодь, гідна своїх славних предків. Вона показала хто є хто, та як переживає за долю своєї Батьківщини.

Революція – це кардинальна зміна чогось. Насамперед ці зміни відбулися у свідомості багатьох українців, для яких слова «гідність» та «свобода» не пустий звук. Далі вони проявилися у цивілізаційному вимірі поверненням до гасла репресованих діячів розстріляного відродження «Геть від москви!» У час Революції Гідності, українці заявили рядками Великого Кобзаря, що «в своїй хаті своя й правда, і сила, і воля.» Після її завершення із Майдану рушили перші добровольці, щоб захистити територіальну цілісність України від зазіхань московських орд на сході та в Криму. Нинішнє свято День Гідності та Свободи відновило історичну справедливість та нагадує всім, що українці – вільна нація, яка вправі будувати власне майбутнє! Та боротьба триває і це право треба захищати!

10 років, що минули від часу Революції Гідності, стали основою для творення нової України. Небесна сотня, воїни АТО-ООС, нинішні захисники України віддали та віддають свої життя за гідність і свободу свого народу! Вони кличуть до кожного не марнувати своє життя… Власне у цьому і криється онтологічна суть свята – жити свято: бути чесним, совісним та достойним, не давати можливості злу у різних проявах паразитувати у своєму житті!

Ми щодня платимо велику ціну за захист нашої мрії – вільної України! Ми ведемо боротьбу не лише за землю, а насамперед за наповнення всіх ділянок життя українським національним, самостійницьким змістом, як писав провідник ОУН – Степан Бандера! Просимо Бога про поміч у цьому бою, устами Тараса Шевченка, щоб ожила добра слава України в її вільних та гідних синах і доньках, щоб усміхнулася мати, благословляючи своїх дітей, а високі могили наших мучеників не дали нам забути ні однієї сторінки нашої історії!

Хай український дух, утверджений Революцією Гідності, буде рушійною силою нашої боротьби! Хай цей великий день скріпить сили кожного українця, дарує наснагу та міць, єдність та однодумність, у служінні Богу та Україні!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних