Білецька сільська територіальна громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Знайомство з грошима: завдання для молодших школярів.

Дата: 06.11.2023 15:28
Кількість переглядів: 45

Фото без опису

За матеріалами статті на сайті Освіта.ua.

Проєкт «Розвиток дитини» спільно з Освіта.ua пропонує батькам, вихователям та вчителям початкових класів оригінальні творчі завдання, які допоможуть дітям опанувати основи фінансової грамотності.

Такі завдання розвиватимуть логіко-математичні здібності, математичне мислення й кмітливість, сприятимуть розвитку аналітичного і творчого мислення.

До того ж, ігровий формат завдань у вигляді кольорових наочних задач з елементами розмальовок налаштовує дитину на творчість та гарний настрій, дозволяє отримувати задоволення від навчання.

Також виконання практичних завдань розвиває у маленького учня уважність, посидючість, сприяє розвитку дрібної моторики, дозволяє потренувати навички усного рахунку, увагу, пам’ять.

Робимо закупи: рахуємо гроші. Завдання спрямоване на розвиток уміння оперування грошима в уявному процесі купівлі-продажу. Дитині пропонується порахувати гроші в кожному із трьох гаманців. Щоб зробити закупи, треба з’єднати товар із гаманцем.

На ринку: додавання та віднімання в межах 20. Завдання спрямоване на вдосконалення обчислювальних навичок, допоможе дитині поліпшити вміння усно додавати та віднімати числа в межах 20, рахувати гроші та обчислювати решту при здійсненні покупок.

Гроші на велосипед: розв’язуємо задачі. Завдання сприятиме розвитку уміння розв’язувати задачі на кілька дій. Виконання завдання спонукатиме дитину до самостійного планування, пошуку можливостей заробити гроші, розумно розпоряджатися коштами.

Розв'язуємо задачі про гроші. Це завдання сприятиме удосконаленню вміння розв’язувати задачі на кілька дій, здійснювати усні обчислення зручним способом у межах 100. Дітям пропонується розв’язати задачі, у яких необхідно обчислити вартість продуктів або речей, встановити кількість грошей, які витратили, або решту.

Цукерня: вивчаємо таблицю множення. Завдання спрямоване на закріплення знань таблиці множення. На сторінці зображено різні солодощі із цінниками. Дитині пропонується знайти значення виразів і написати на кожному ціннику вартість товару.

Оплата частинами: письмове ділення. Завдання спрямоване на формування навичок письмового ділення багатоцифрових чисел на двоцифрове. Дитині пропонується визначити щомісячний платіж за кожен придбаний на виплат товар.

Визначаємо кількість грошей. Це завдання сприятиме удосконаленню вміння оперувати грошима та здійснювати обчислення зручним способом. Дітям пропонується порахувати й написати, скільки грошей у кожній банці, та в порожніх банках намалювати монети будь-якого номіналу, щоб у сумі вийшла відповідна кількість грошей.

Мій ресторан: проєктуємо. Це завдання сприятиме формуванню математичної та соціальної компетентностей, удосконаленню вміння порівнювати вартість товарів, а також здійснювати обчислення зручним способом.

Кишенькові гроші: рахуємо решту. Це завдання сприятиме удосконаленню вміння оперувати грошима, розв’язувати задачі на обчислення решти, здійснювати обчислення зручним способом. Учні мають з’ясувати, скільки і яких смаколиків можна купити на певну суму грошей, і порахувати решту.

Скарбничка: рахуємо гроші. Завдання спрямоване на формування навичок усного обчислення зручним для дитини способом. Пропонується скласти комбінацію з металевих монет, щоб отримати приховану в скарбничках суму, записати приклади – різні можливі варіанти таких комбінацій.

Економний кулінар: визначаємо вартість. Це завдання сприятиме удосконаленню вміння розв’язувати задачі, порівнювати вартість товарів, а також здійснювати обчислення зручним способом. Виконуючи завдання, дитина розвиватиме вміння аналізувати, увагу й кмітливість.

Учимось рахувати гроші № 1. Це завдання допоможе дитині в ігровій і наочній формі покращити та закріпити математичні навички додавання й порівняння величин і чисел. Оскільки у завданні пропонується підрахувати гроші, дитина матиме можливість переконатись у практичному значенні й користі вміння виконувати арифметичні дії.

Кожне завдання можна роздрукувати на звичайному або кольоровому принтері та використовувати необмежену кількість разів. Завантаження завдань доступне для користувачів сайту після швидкої реєстрації.

Переглянути усі завдання можна за посиланням.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних