A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білецька сільська територіальна громада
Тернопільська область, Тернопільський район

У Плотицькій ЗОШ І-ІІ ступенів відбулося відкриття меморіальної дошки загиблому воїну України Назарію Коніцькому.

Дата: 04.09.2023 14:44
Кількість переглядів: 126

громада

Важко говорити про втрати, а особливо тоді, коли гинуть найкращі сини і дочки України, захищаючи рідну землю від московських окупантів. У національній пам’яті назавжди вписані імена українців, які віддали свої життя, оберігаючи мирне небо нашої Батьківщини.

громада

Щоб вшанувати свого Героя, випускника Плотицької школи, земляки у камені увіковічнили пам’ять загиблого воїна Назарія. На шкільному подвір’ї зібралися місцеві жителі, учні та вчителі, батьки та родина загиблого воїна, Білецький сільський голова та працівники місцевого самоврядування!

голова, родина та священики

Мітинг-реквієм розпочався співом Державного Гімна України. Далі близькі родичі Героя відкрили пам’ятну дошку, а відтак парохи села, отець Олег Каськів та отець Орест Каспрук, відслужили заупокійну літію і освятили пам’ятний знак.

відкриття дошки

заупокійна молитва

Щоб присутні відновили в своїй пам’яті образ воїна Назарія, учні зачитали його біографію. Від нас пішла світла людина з великим серцем і відчуттям обов’язку! «Якщо ми не підемо туди, вони прийдуть до нас…» – казав наш Герой, ідучи на війну з рідної оселі.

ведучі

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять всіх загиблих захисників України та жертв війни.

слово голови

Зі словом до громади звернувся сільський голова Дмитро Малик. Він наголошував на важливості пам’яті для кожного із нас. Голова подякував батькам Героя і висловив слова підтримки. По особливому він звернувся до дітей із проханням бути гідними українцями, виростати патріотами та любити свій край, як любив його загиблий воїн Назарій.

спів пісні "Журавлі"

На завершення прозвучала жалобна пісня «Журавлі» Олени Білокінь, присвячена нашим янголам – синам, які продовжують із небес оберігати Україну.

«Наші Герої із меморіальних дошок щодня зустрічатимуть і проводжатиму поглядом учнів, односельчан, і нагадуватимуть кожному із нас, що вони поклали життя, аби ми жили в мирній квітучій Україні. Вшанування їх пам’яті – це не просто наш святий обов’язок, це наша шана і гордість за справжніх Героїв.» –   як висновок, прозвучали ці останні слова наприкінці мітингу-реквієму.

Дошка пам'яті

Вічна пам'ять та слава нашим Героям!

Неминуча відплата ворогам!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних