A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білецька сільська територіальна громада
Тернопільська область, Тернопільський район

У селі Мшанець відбулися урочистості з нагоди Дня Незалежності України!

Дата: 24.08.2023 15:04
Кількість переглядів: 473

процесія

У рамках відзначення Дня Незалежності України у селах Білецької громади проходили різні патріотично-культурні заходи. Не залишились осторонь і мшанчани!

у церкві

З піднесеними почуттями у 32-гу річницю Незалежності жителі села Мшанець зібралися вранці на подячну Службу Божу у храмі архистратига Божого Михаїла. Відправу очолив парох села отець Едуарт Ваврушко.

о. Едуарт

У слові проповіді він наголосив на доброті нашого народу, його мирній вдачі та єдності перед різними загрозами. Отець значив, що потрібно бути справедливими та гідними людьми, щоб нас поважали інші та не ставилися до нас зверхньо.

люди

Після богослужіння присутні процесійно вирушили до пам’ятної могили борцям за волю України, щоб помолитися та віддати шану багатьом поколінням українців, що боролися за нашу державу, оберігали її мир і спокій.

діти

Найбільше милували око, діти, які йшли на початку ходи, несучи національні стяги та хрест. Хор по дорозі виковував відому всім пісню «Рости, рости, черемшино», яка щемливо відзивається у серцях українців та передає зітхання солдата, визволеного з полону.

молитва

Прийшовши до символічної могили, відслужили заупокійну літію та хвилиною мовчання вшанували жертв війни та всіх Героїв-захисників України минулої й сучасної доби.

гімн

Після цього відбулася мистецька програма, яка розпочалася співом Державного Гімну України. Зі словом привітання до громади звернувся Білецький сільський голова Дмитро Малик.

голова

У виконанні місцевого народного хору звучали патріотичні та народні українські пісні. У серці кожного вони пробуджували найвищі почуття гідності, віри, надії та любові.

діти

Надзвичайно щиро, з великою надією на Перемогу, співали діти та читали поезію про свою Батьківщину.

діти

діти

Під час патріотично-мистецької імпрези проводився збір коштів для підтримки Збройних Сил України. Зокрема зібрані гроші підуть на придбання матеріалів для плетіння маскувальних сіток.

спільне фото

роздача газети

На завершення щиро і по душевному присутні спілкувалися, зробили спільне фото та отримали по примірнику Вісника Білецької громади, виданого до Дня Незалежності України.

Дякуємо Богові за Його ласку та ЗСУ за захист і мужність! Обновивши наш дух у патріотичній пісні, ми далі продовжуємо працювати для піднесення України! Сподіваємося, що нинішня молитва та пожертва наблизить нас на ще один крок до Перемоги!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних