A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білецька сільська територіальна громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Привітання Білецького сільського голови з нагоди Дня Незалежності України.

Дата: 24.08.2023 13:56
Кількість переглядів: 133

Люди

Дорогі жителі Білецької громади!

Сьогодні у розпал війни ми з високим почуттям гідності, патріотизму та любові до своєї землі, згадуємо 32-річницю становлення незалежної України. Наші предки крізь призму століть мріяли про власну державу міцну, соборну, вільну та ніким не загарбану. Від княжих часів до героїчного козацтва, від січових стільців та вояків УНР до Української повстанської армії, тисячі українців віддали «душу й тіло за нашу свободу». І ось у третьому тисячолітті нам, їх нащадкам, знову доводиться зі зброєю в руках боронити Україну від одвічного ворога-московита, захищати наш славний спадок, багату історію та культуру – все надбання нашого народу.

Засилаючи вітання з нагоди Дня Незалежности України, найперше хочеться вшанувати всіх, хто віддав своє життя за Неї у давнину та жертвує сьогодні. Єднаймось в спільній молитві та просім у Бога вічного спокою для них та незабутньої пам’яті про їх героїчний подвиг. Прийдімо до місця їхнього спочинку разом зі своїми дітьми та розкажімо, яка велика ціна нашої свободи. Життя та подвиг славетних синів і дочок України, за словом діяча ОУН та її історика Петра Мірчука, є «джерелом сили, що скріплює нашу віру в українську націю і в українську людину та гідним до наслідування прикладом, що ясніє життьовим дороговказом у нашому змагу за нашу національну правду!»

Схиляємо з пошаною і вдячністю голови перед новітніми Героями-захисниками України, які з 2014 року та сьогодні, в часі широкомасштабної російської агресії, мужньо стоять на захисті нашої Незалежності. Ваша мужня боротьба на фронті, надихає кожного не покладаючи зусиль працювати задля наближення нашої Перемоги. Ви віддаєте все, щоб синьо-жовтий стяг, символ миру і багатства української землі, майорів над кожним селом та містом України, де вже не буде сліз горя, де вже не буде розпачу чи розлуки, а буде панувати добро, мирне і квітуче життя нашого народу. Боротьба триває, тому бажаємо вам, наші захисники, витривалості, фізичної й моральної незламности, твердої віри та завзяття на шляху до Перемоги!

Щиро вітаю вас, дорогі жителі громади, хоч наша радість є розбавлена гіркотою війни, ми незламно і твердо стоїмо на українському ґрунті, ми сповідуємо високі духовні  ідеали та національні цінності, ми живемо для України та Її піднесення. «В єдности сила народу – Боже нам єдність подай», – співається у нашій духовній пісні. Тому найперше бажаю нам єдності у громаді, адже спільними зусиллями і посильною працею ми разом розбудуємо наш край, а відтак і всю Україну! Національна єдність перед лицем ворога засвідчує нашу любов до своєї землі та до кожного українця, виявляє готовність разом берегти усе цінне та важливе, не лише матеріальна, а головно духовне: мову, віру, культуру та історію, традиції та звичаї. Це та велика сила, яка завжди єднала українців.

Міцна сім’я, де панує мир і злагода, щастя та дитяча радість, є основою будь-якої держави. Віримо, що всі, хто вимушено покинув свої оселі через страхіття війни, повернуться, немов тії бузьки на весні, щоб відновити свій край та дати нове життя! Бажаю кожній сім’ї щедрих Божих благословень, земних і небесних дарів, здоров’я та благополуччя!

«Одна Батьківщина і двох не буває, місця, де родилися, завжди святі. Хто рідну оселю свою забуває, той долі не знайде в житті.» – наголошує поет Микола Бакай. Пишаймося, що ми українці! Робімо все для процвітання нашої держави, яка має понад тисячолітню історію, багату культуру та щирих, добрих і працьовитих, людей!

Вітаю всіх, хто кожен день трудиться на підприємствах та різних господарствах, займається різними видами діяльності, і тим самим підносить добробут України, забезпечує Її важко заробленим «хлібом насущним». Хай Господь благословить вашу працю, дарує сили і наснагу! Як і співаємо в продовженні гімну: «А завзяття, праця щира ще свого докаже, ще ся волі в Україні піснь гучна розляже, за Карпати відіб’ється, згомонить степами, України слава стане поміж народами.»

Рівно ж вітаю і тих, хто стоїть на сторожі українського слова, культури, традиції та духовності народу – наших педагогів, діячів культури і мистецтва, священиків. Наша громада славиться родиною Крушельницьких, Ярославом Стецьком, отцем Зеноном Коваликом, Мироном Сагайдаком та багатьма іншими діячами минулої та сучасної доби, які щиро любили свій край, підносили добре і славне ім’я України по цілому світі, віддавали своє життя за Батьківщину. Ви прийняли на себе їх уряд та гідно працюєте примножуючи культурне та духовне надбання українського народу тут у Білецькій громаді. Бажаємо Вам високих почуттів, якими були наділені наші славі земляки, гармонії, натхнення та нових звершень.

Вітаю всіх із Днем Незалежності України! Бажаю Перемоги та миру! Бажаю віри, надії та любови – хай ці чесноти ніколи не згаснуть у наших серцях, а додають сил до боротьби, життя й обнови! Хай синє небо та засіяні пшеницею поля ніколи не затьмарюються ворожими ордами! Хай сини і дочки України будуть щасливі, в доброму здоров’ї та завзятті! На завершення цього вітання хочеться направити свої слова до Бога, про якого пам’ятали наші предки в миті радості та тривог, в долі та недолі земного життя, якого так щиро прославляли у піснях!

«Боже Великий, Творче всесильний,

Пісню подяки нині прийми,

За дар свободи рідного краю,

Вірні все будуть Твої сини.

Ти воскресив нам нашу Вкраїну,

Двигнув з неволі і дав життя.

Боже Великий, дай Україні

Силу і славу, многі літа.»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних