A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білецька сільська територіальна громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Важлива інформація для внутрішньо-переміщених осіб!

Дата: 16.08.2023 15:07
Кількість переглядів: 173

До уваги внутрішньо переміщених осіб!

Просимо Вас донести наступну інформацію до відома мешканців окупованих територій, щоб активно протидіяти пропаганді російської федерації та примусовому призову Українських громадян, що мешкають на тимчасово окупованих територіях.

Ця інформація допоможе громадянам України, яких примусово мобілізували на службу до збройних сил ворога, залишити таку службу та отримати статус потерпілого від примусової мобілізації, доказавши обставини примусової мобілізації.

Роз’яснення Офісу Генерального прокурора:

«Громадяни України примусово призвані на військову службу у рядах військ рф, за наявності підстав, можуть бути визнані потерпілими у відповідних кримінальних провадженнях.

Якщо громадянин України став свідком або потерпілим від зазначених незаконних дій представників ворожої сторони, йому необхідно повідомити про це правоохоронні органи.

Під час розслідування злочинів даної категорії, правоохоронним органам перш за все необхідно встановити факт та обставини примусу до служби у рядах супротивника (це може бути психологічний вплив або застосування сили та/або погроз її застосування відносно потерпілого чи його близьких тощо), осіб, які організували чи безпосередньо здійснювали призов (це можуть бути працівники «військкоматів», представники військово-політичного керівництва рф чи окупаційних адміністрацій), а також усвідомлення ними статусу захищеної особи тощо.

Відповідні обставини можуть бути підтверджені показаннями свідків та потерпілих, оригіналами або копіями виданих країною-агресором або окупаційною адміністрацією документів, матеріалами фото-, відеофіксації тощо.»

В разі необхідності Ви можете звернутися в редакцію газети «ПОВЕРНИСЬ НА 100%» однойменного благодійного фонду, щоб отримати детальні пояснення.

Електронна пошта: gazetapov100@ukr.net

Телефони: 096-189-97-53 та 068-348-03-87

Довідково: Благодійний фонд «ПОВЕРНИСЬ НА 100%» – це благодійна організація, що протидіє пропаганді рф на тимчасово окупованих територіях України та інформує осіб, які входять до складу незаконних збройних формувань, про необхідність та порядок здачі в полон Збройним Силам України.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних