Білецька сільська територіальна громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Жителі Білецької громади вшанували пам’ять воїна-добровольця Андрія Дрьоміна.

Дата: 10.08.2023 16:20
Кількість переглядів: 864

Фото без опису

Андрій Дрьомін на псевдо «Світляк» – воїн-доброволець полку «Азов», що одним із перших став на захист суверенітету і територіальної цілісності України на початку російсько-української війни. Він загинув у бою під Іловайськом 10 серпня 2014 року від куль ворожого снайпера.

У дев’яті роковини з дня його смерті рідні та близькі, побратими та односельчани, голова та колектив Білецької сільської ради зібралися, щоб молитовно вшанувати пам’ять Героя, розділити біль матері та батька, віддати йому шану і подяку за складену ним велику пожертву на вівтар нашої свободи.

Фото без опису

Перед заупокійною відправою сільський голова Дмитро Малик та секретар Вітай Когут символічно поклали на могилі воїна-добровольця Андрія букет синьо-жовтих квітів, щоб вшанувати його подвиг.

Фото без опису

Заупокійну Службу Божу у храмі Різдва Пресвятої Богородиці очолив парох села отець Іван Гавдяк. Під час проповіді отець Іван розповів про воїна Андрія, про його славний рід, що завжди боровся за волю України.

Фото без опису

Далі, проспівавши «Вічную пам’ять», присутні на богослуженні вирушили до місця вічного спочинку Героя, де відслужили заупокійну літію. Її очолив прибулий на вшанування пам’яті отець-капелан Андрій Любунь. Після відправи він звернувся із словом проповіді, наголошуючи на героїзмі та сміливості воїна-добровольця Андрія та багатьох інших, які у 2014 році стали на захист України. Ці новітні Герої є символом жертвенности та любові до своєї Батьківщини!

Фото без опису

До присутніх також звернувся голова громади, дякуючи всім, хто прийшов відати шану воїну-добровольцю Андрію, та батькам, що виховали мужнього та вірного сина української землі.

Фото без опису

Далі присутні вирушили до пам’ятника «Світляку» біля хати-музею Ярослава Стецька, щоб там також помолитися за спокій душі нашого земляка та запалити лампадку, як символ його присутності поміж нас. На завершення батьки захисника України подякували всім за молитву, підтримку та пам’ять, адже людина живе доти доки її пам’ятають. Невидимим світлом Герой «Світляк» із неба світить нам і запалює духом до невтомної боротьби!

Фото без опису

Дивлячись на символ мирної професії воїна-добровольця Андрія Дрьоміна – ковадло, пригадуються слова маршу українських націоналістів «Зродились ми великої години, з пожеж війни і з полум'я вогнів…» Нині в горнилі війни твориться наша історія та виборюється майбутнє України. Робімо все задля Перемоги! Пам’ятаймо наших Героїв, шануймо їх мужність та відвагу!

«…І ми йдемо у бою життєвому,

Тверді, міцні, незламні, мов граніт,

Бо плач не дав свободи ще нікому,

А хто борець – той здобуває світ…

…Доволі нам руїни і незгоди,

Не сміє брат на брата йти у бій.

Під синьо-жовтим прапором свободи

З'єднаєм весь великий нарід свій.»



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних