A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білецька сільська територіальна громада
Тернопільська область, Тернопільський район

У селі Лішня на Кеременеччині пройшла четверта Всеукраїнська одноденна проща захисників України та родин загиблих воїнів у російсько-українській війні.

Дата: 08.08.2023 09:25
Кількість переглядів: 107

Паломники

7 серпня 2023 року, у день успіння праведної Анни, матері Діви Марії, у святині села Лішня – храмі-пантеоні, який будують на честь новітніх українських Героїв, які з 2014 року віддали свої життя за свободу і незалежність України, зібралося чимало людей, об’єднаних спільним болем втрати своїх рідних і близьких, щоб помолитися та віддати шану загиблим у російсько-українській війні. На прощі були присутні родини загиблих Героїв із нашої громади.

Храм-пантеон

Очолив богослужіння владика Нестор, митрополит Тернопільський та Кременецький Православної Церкви України. Йому співслужив парох села отець-капелан Андрій Любунь та чисельне духовенство.

Владика Нестор

Духовенство

У храмі-пантеоні встановлено гранітні плити з іменами полеглих українських Героїв, на жаль, цих імен із кожним днем все більше… Молячись за спокій їхніх душ, присутні на прощі щиро просили в Бога Перемоги та миру для своєї стражденної Батьківщини, молилися за здоров’я та міць воїнів, які на фронті, захищають нас.

Коли лунала молитва і священики зачитували імена загиблих захисників у небі з’явилася велика зграя лелек – це знак того, що наші Герої з нами, вони з небес оберігають нас.

Під час проповіді священики закликали до молитовної вічної пам’яті, щоб крізь час покоління українців не забували велику ціну свободи та миру України.

«Слава Героям та вічна пам’ять!» – слова викарбувані на пам’ятному хресті поблизу храму є застановою для кожного свідомого українця, рушієм до боротьби та невтомної праці!

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних