A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білецька сільська територіальна громада
Тернопільська область, Тернопільський район

До уваги ВПО! Два санаторії сфери управління Міністерства соціальної політики надаватимуть соціальні послуги деяким категоріям осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Дата: 07.08.2023 16:23
Кількість переглядів: 131

До уваги внутрішньо переміщених осіб!

В рамках експериментального проекту, що триватиме до кінця 2024 року, два санаторії сфери управління Міністерства соціальної політики надаватимуть соціальні послуги деяким категоріям осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Про це з посиланням на постанову Кабміну від 21.03.2023 №248 повідомляють у Мінсоцполітики.

Йдеться про спеціалізований Трускавецький санаторій «Батьківщина» та спеціалізований Миргородський санаторій «Слава».

Запроваджений експериментальний проект має на меті:

- забезпечити надання соціальних послуг внутрішньо-переміщеним особам з найбільш вразливих категорій громадян;

- розширити спектр надавачів соціальних послуг

- вирішити проблему критичної залежності державних закладів та установ від фінансування лише з одного джерела надходжень та опрацювати механізм переходу закладів від використання бюджетних коштів, що спрямовуються на утримання бюджетних установ, до оплати вартості соціальних послуг.

Відтепер обидва санаторії надаватимуть найбільш затребувані соціальні послуги на безоплатній основі внутрішньо переміщеним особам:

- з числа осіб похилого віку, осіб з інвалідністю та осіб, які перемістилися з тимчасово окупованої російською федерацією території України, а також населених пунктів, розташованих в районі проведення воєнних (бойових) дій чи які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), в т.ч. під час обов’язкової евакуації

- або в яких житло зруйноване чи непридатне для проживання внаслідок пошкодження і які подали заявку на відшкодування відповідних втрат.

Ці заклади зможуть надавати вищезазначеним громадянам соціальні послуги:

- притулку;

- підтриманого проживання;

- соціальної адаптації.

Надання послуг здійснюватиметься з дотриманням державних стандартів соціальних послуг, затверджених Мінсоцполітики, та фінансуватиметься в рамках експериментального проекту державою.

Для отримання соціальних послуг, особа, яка їх потребує, повинна звернутися до органу соціального захисту населення за своїм задекларованим/зареєстрованим місцем проживання (перебування) та подати заяву про надання соціальної послуги та необхідні документи для її отримання.

Умовою надання соціальних послуг є наявність довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи.

Орган соціального захисту населення: ознайомлює особу з можливістю та умовами отримання соціальних послуг, та у разі згоди на отримання соціальних послуг надсилає Нацсоцслужбі запит щодо наявності в учасників експериментального проекту вільних місць; приймає в разі наявності вільних місць рішення про надання соціальної послуги; формує особову справу. Після опрацювання пакету документів Нацсоцслужба направляє документи до учасника експериментального проекту.

Особи похилого віку та особи з інвалідністю з числа ВПО, які перебувають у складних життєвих обставинах після опрацювання усіх документів отримують право на поселення в заклад.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних