Білецька сільська територіальна громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Сьогодні відбулася зустріч фахівці відділу епідеміологічного нагляду та профілактики неінфекційних захворювань ДУ «Тернопільський ОЦКПХ МОЗ» з представниками Білецької сільської ради.

Дата: 18.07.2023 15:50
Кількість переглядів: 244

Фото без опису

Проблему куріння та заплановані антитютюнові заходи в Україні висвітлила лікар-епідеміолог відділу епідеміологічного нагляду та профілактики неінфекційних захворювань ДУ «Тернопільський ОЦКПХ МОЗ», Паламар Олена Анатоліївна, разом із помічником лікаря-епідеміолога, Петришин Марією Василівною.

Фото без опису

Зустріч була надзвичайно інформаційною та плідною. Спеціалісти ДУ «Тернопільський ОЦКПХ МОЗ» розповіли про зміни в законодавстві України впроваджені з 11.07.2023 року щодо продажу тютюнових виробів з добавками, рідин до е-сигарет, тютюну до самокруток, заборони реклами, стимулювання продажу та спонсорство тютюнових виробів.

Також була представлена стратегія дій щодо запобігання та зменшення вживання тютюнових виробів. Відбулося активне обговорення її реалізації в Білецькій територіальній громаді. Присутні із сумом констатували, що поширеною є проблема збільшення куріння серед підлітків.

Фото без опису

Петро Степанович Бабій, керівник відділу освіти, окреслив майбутню співпрацю з спеціалістами відділу епідеміологічного нагляду та профілактики неінфекційних захворювань ДУ «Тернопільський ОЦКПХ МОЗ», щоб проводити подібні просвітницькі зустрічі в освітніх закладах громади для ознайомлення батьків, дітей та вчителів, із антитютюновими заходами.

Фото без опису

На зустрічі був присутній поліцейський офіцер громади, Юрій Яржемський, який разом із доповідачами вказав на повноваження поліції у захисті населення від шкоди тютюнових виробів та електронних пристроїв.

Спеціалісти відділу епідеміологічного нагляду та профілактики неінфекційних захворювань ДУ «Тернопільський ОЦКПХ МОЗ» залишили представникам місцевого самоврядування інформаційні буклети для розповсюдження їх серед населення.

Фото без опису

Щиро дякуємо Олені Анатоліївній та Марії Василівній за проведену зустріч! Сподіваємося, що наша співпраця у майбутньому зростатиме та принесе добрі плоди міцного здоров’я та зменшення шкідливих звичок не лише для жителів нашої громади, а й усієї України, адже здорова нація – це сильна держава!

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних