A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білецька сільська територіальна громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Відкриття меморіальної дошки Герою

Дата: 28.03.2023 13:45
Кількість переглядів: 1222

Фото без опису

Як шкода тих, кого забрали небеса,
Кого вiйна в безсмертнi списки записала,
Хай згасла свiчка, але пам’ять не згаса,
Бо нас життям вiд смертi захищали.

28 березня 2023 року в селі  Біла на подвір’ї КЗ «Білецька загальноосвітня школа I-II ступенів ім. Соломії Крушельницької» відбулось відкриття меморіальної дошки  на честь                     військовослужбовця 128 гірсько-штурмової бригади, випускника закладу  Євгена Данилкова,Героя  який віддав найцінніше – життя, за незалежність України. 
На урочисту лінійку з нагоди встановлення пам’ятної дошки колишньому учневі, на подвір’ї його рідного закладу, зійшлися учні, вчителі, родичі, побратими, представники влади та небайдужі жителі громади.
 Саме 28 березня 2022 року, нашу громаду сколихнула тривожна новина –під час виконання службових обов’язків, ми втратили нашого земляка, воїна –Данилківа Євгена Васильовича, 06.01.1999 року народження.
Урочисте відкриття розпочалось із виконання Державного Гімну України.
Голова громади Дмитро Малик, висловлюючи щирі співчуття сім’ї загиблого воїна, наголосив: «Героїзм Євгена вчитиме майбутні покоління школярів таким звичним, але часом надскладним людським якостям як гідність, повага, любов і вірність». 
«Загиблого героя не повернути, шкода, що йдуть на небеса такі молоді хлопці, але пам’ять про нього завжди житиме в наших серцях», — зазначив виконувач обов’язків начальника Відділу освіти Білецької сільської ради Петро Бабій.
Відкрили пам’ятну дошку, встановлену на будівлі навчального закладу, сестра Євгена – Оля та меценати Катерина та Тарас Гримаки. Після чого учасники заходу поклали квіти та низько схилили голови на знак великої шани та вічної пам’яті.
Виконувачка обов’язків директора школи згадала Євгена як доброго, щирого учня, який завжди говорив правдиво, відверто. Його подвиг буде прикладом для учнів, бо вдивляючись в обличчя загиблого Героя, усвідомлюємо, що Україна втратила одного з найкращих, найсміливіших, найдостойніших синів.
Багато слів хороших та сумних було сказано під час години пам’яті, присвяченій Євгену Данилківу.
Євген загинув, захищаючи свою землю. Але світла пам’ять про нього – назавжди залишиться з нами. Нам усім дуже хочеться миру і спокою! І коли ми говоримо про війну, про воїнів, котрі в цей час захищають незалежність і неподільність нашої держави, ми розуміємо, що вони там для того, щоб життя продовжувалось, щоб росли щасливі і усміхнені діти, щоб було мирне небо над нашими головами. І ми, в свою чергу, повинні розуміти якою ціною платимо за кожен новий день! І молити у Бога кращої долі для неньки-України.

СЛАВА УКРАЇНІ!
ГЕРОЯМ СЛАВА!

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних