A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білецька сільська територіальна громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Вітання сільського голови з Днем захисників і захисниць України та 80-річчя створення Української повстанської армії.

Дата: 14.10.2022 07:55
Кількість переглядів: 603

Фото без опису

Шановні жителі Білецької територіальної громади! Прийміть щирі вітання  із Днем захисників і захисниць  України, Днем Українського козацтва, 80-річчя створення Української повстанської армії та зі святом  Покрови Пресвятої Богородиці!
Сьогодні, коли Україна відстоює незалежність у повномасштабній війні з росією, ці пам’ятні дати тісно переплітаються. Їх поєднує боротьба за державність проти московського режиму.
Для українців сьогодні слова «захисник» і «захисниця» – не формальність чи красива фраза. Після 24 лютого 2022 року для всіх цивільних громадян України захист, який неймовірно дорогою ціною надають наші захисники, – це те, що справді рятує від масових смертей, тортур, ув’язнень та переслідувань.
Нажаль у тимчасово окупованих містах і селах російський режим чинить злочини, які, як ми всі вважали, після Другої світової війни залишилися в минулому.
Розпочата росією війна у 2014-му, а потім і повномасштабне вторгнення спонукали сотні тисяч українців узяти до рук зброю і стати захист.
Водночас, це не є виключно явищем сучасності. Маємо приклади з нашого минулого, коли українці масово підіймалися на збройну боротьбу за право на свободу та ідентичність. Один із таких прикладів – історія Української повстанської армії.
УПА стала продовженням визвольного руху періоду Української революції 1917–1921 років, а також Української військової організації та Організації українських націоналістів, які виникли після та у відповідь на втрату незалежної української державності на початку 1920-х.
Сьогодні Збройні сили України воюють із тим же ворогом, з яким вела боротьбу УПА. Століттями в росії, попри декларативну зміну вивісок, відроджується політичний режим, який за своєю суттю є імперським, авторитарним і нацистським.
Віримо, що саме в наш час ми переможемо. Це важливо для України – для самого існування нашої ідентичності, культури та держави, адже ми всі знаємо, що російський режим націлений на геноцид українців. Але це також важливо для всього цивілізованого світу. Тому що від результатів цього  протистояння залежить, хто здобуде перевагу – демократія і міжнародний порядок, заснований на правилах та повазі, чи імперія й тиранія.

Перемога буде наша!  Нехай Пресвята Богородиця береже Україну під своїм Покровом!


З повагою,

сільський голова                                                                                

 Дмитро Малик
 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних