A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білецька сільська територіальна громада
Тернопільська область, Тернопільський район

4 червня — День пам’яті дітей, які загинули внаслідок агресії Російської Федерації проти України.

Дата: 04.06.2022 08:00
Кількість переглядів: 1106

 

«Війна є лихо та злочин, 
що укладає в собі всі

лиха і всі злочини». 
Вольтер

 

Історія відзначення цієї дати починається з 19 серпня 1982, коли Генеральна Асамблея, «будучи приголомшеною величезною кількістю безневинних палестинських і ліванських дітей – жертв актів агресії Ізраїлю», постановила відзначати 4 червня щороку як Міжнародний день безневинних дітей – жертв агресії.
З 2014 року дата набула особливого значення безпосередньо для громадян нашої країни. А після 24 лютого 2022 року життя всіх дітей нашої держави змінилося, кожна дитина зазнала вплив агресії безпосередньо на собі. Це стосується і дітей які вимушено залишили свої домівки, через евакуацію, і дітей які були насильно переміщенні за межі нашої держави, тих хто залишився без батьків, або без одного з батьків, ті хто вимушено розлучилися з батьками, діти які постраждали від поранень або катувань, діти, які залишаються в зоні активних дій, діти які знаходяться в окупації, діти яких було вбито.
1 червня 2021 року Верховна Рада України ухвалила постанову №5343, з метою вшанування пам’яті дітей жертв агресії на державному рівні. Згідно з постановою, 4 червня в Україні встановили День вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії РФ проти України.
Запровадження цієї дати це один із кроків боротьби проти свавілля та насильства, що коїться в період військових дій. Ми повинні розповідати світу про дітей які стали жертвами агресії.
Війна досить ускладнює, а часто і взагалі унеможливлює реалізацію основоположних прав дитини. Вони зазнають насильства, отримують важкі травми та поранення різного ступеню складності, втрачають батьків та рідних, стають жертвами торгівлі людьми, катування, експлуатації, жорстокого поводження, втрачають право на безпечне середовище, порушуються всі основоположні права дитини. Нажаль діти зараз у період війни зустрічаються з найгіршими злочинами проти людства.

Фото без опису
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних