A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білецька сільська територіальна громада
Тернопільська область, Тернопільський район

110-та річниця від Дня народження Ярослава Стецька

Дата: 19.01.2022 16:19
Кількість переглядів: 942

 

«Змислом  мойого цілого життя було, є

і буде:Україна вільна, Вкраїна соборна,

Україна без хлопа і без пана.
 Я вірю в перемогу, я вірю так сильно,

що можна вмерти. 
З цього шляху мене не заверне ніщо, 
ані тортури, ані пекло тюрем, ані

смерть…» 
Ярослав СТЕЦЬКО

     19 січня  2022 р. у селі Великий Глибочок відбулось урочисте зібрання з нагоди 110-тої річниці від Дня народження Ярослава Стецька «Зродились ми великої години», на якому представники місцевих органів державної  влади та органів місцевого самоврядування, разом із жителями Білецької громади та гостями, вшанували світлу пам'ять безкомпромісного борця за волю українського народу. 
     Біля пам’ятника провіднику ОУН Я.Стецьку о. Іван Гавдяк, за участю місцевого церковного хору, відслужив поминальну панахиду. 
    Заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Віктор Устенко, голова Тернопільської районної ради Віктор Козорог, керуючий справами виконавчого апарату Тернопільської обласної ради Олег Сиротюк, заступник голови Тернопільської районної державної адміністрації Микола Михайлів та Білецький сільський голова Дмитро Малик поклали квіти до пам’ятника Ярославу Стецьку і виступили перед присутніми. 
   Слова пісні «Зродились ми великої години», у виконанні чоловічого колективу Будинку культури села Великий Глибочок, вкотре нам нагадали, що ми – єдина нація, яка до кінця буде відстоювати і виборювати свою Волю!
   Дитячий колектив "Глибочецькі ритми" Будинку культури села Великий Глибочок, немов би уособлення того прекрасного, зростаючого у любові до своєї Вкраїни, молодого покоління, заради свободи якого боровся Ярослав Стецько та нині на Сході стоять наші Захисники, подарували присутнім пісенну композицію «На нашій Україні».
   Завершилось урочисте зібрання виконанням пісні «Батько наш Бандера», яка стала хітом для українців в усьому світі.
   Після урочистостей у місцевому Народному історико-меморіальному музеї Ярослава та Слави Стецьків (філіалі Музею національно-визвольної боротьби Тернопільщини) для учасників зібрання була проведена екскурсія засновником цього музею Мироном Івановичем Сагайдаком. Під час екскурсії відвідувачі музею мали змогу почути про дитячі та юнацькі роки Я.Стецька.
   За часів незалежності України ім’я Ярослава Стецька отримало визнання і стало широковідомим серед українців всього світу, але досі недостатньо оцінена його ідейно-політична значимість нашою державою і суспільством…



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.