A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білецька сільська територіальна громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Ще раз про перерахунки пенсій з 01 жовтня 2021 року…

Дата: 05.10.2021 14:27
Кількість переглядів: 714

Фото без опису

Постановою Кабінету Міністрів України від 16 вересня 2020 року № 849 передбачено, що з 01 жовтня поточного року особам, яким виповнилося 75 років до досягнення 80-річного віку, у яких щомісячний розмір пенсійних виплат з урахуванням надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги, сум індексації, щомісячної компенсації у разі втрати годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи, інших доплат до пенсій, встановлених законодавством, не досягає розміру середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески та яка враховується для обчислення пенсії за 2020 рік ( тобто 10340,35 грн), щомісячну компенсаційну виплату в розмірі до 400 гривень у межах зазначеного розміру.
Звертаємо увагу, що щомісячна компенсаційна виплата особам, які отримують пенсію та досягли 75 років до досягнення 80-річного віку після 01 жовтня 2021 року, встановлюється і виплачується з дати досягнення ними зазначеного віку. Так само встановлюється компенсаційна виплата у розмірі до 500 грн. особам, які досягли 80 річного віку.
Слід зазначити, що умовами встановлення компенсаційної виплати є лише досягнення відповідно віку та розмір пенсій, який виплачується на даний час. Вид пенсії, умови її призначення, факт роботи та Закон, у відповідності до якого призначено пенсію, значення не мають.
 Водночас, у разі коли після встановлення відповідно до цього пункту щомісячної компенсаційної виплати розмір пенсійних виплат з урахуванням надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги, сум індексації, щомісячної компенсації у разі втрати годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи, інших доплат до пенсій, встановлених законодавством (крім пенсій за особливі заслуги перед Україною), в осіб, які отримують пенсію, призначену відповідно до Закону України від 09 липня 2003 року № 1058-IV "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування", з урахуванням страхового стажу для чоловіків 25 років, а для жінок – 20 років, не досягає 2500 гривень, таким особам надається доплата до пенсії в сумі, якої не вистачає до зазначеного розміру, яка враховується під час наступних перерахунків пенсії. Це означає, що за наявності 25/20 років страхового стажу для чоловіків та жінок, особи, які досягли 75 річного віку та одержують пенсію, призначену за нормами Закону, одержуватимуть її у розмірі, не меншому за 2500 грн. 
В Тернопільській області перерахунки пенсій на виконання зазначеної постанови проведено 24 684 особам. Середній розмір підвищення становить 416,82 грн.
Перерахунки пенсій Головним управлінням проведено автоматично, без звернень осіб, а у жовтні поточного року буде забезпечено їх виплату у перерахованих розмірах, відповідно до затверджених графіків виплати пенсій. 

Головне управління
Пенсійного фонду України
в Тернопільській області
05.10.2021


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних