Щиро вітаємо бджолярів Білецької громади з Днем пасічника!
Свято виникло порівняно недавно - воно було засновано Указом Президента України у 1997 р. Цікаво, що ця дата збігається із Яблучним Спасом, або Преображенням Господнім, коли, за традицією, в церквах, разом з яблуками, освячують і мед.
Бджолярів здавна шанували на українській землі. Протягом багатьох років виготовлення меду з клопіткого ремесла перетворилося на справжнє мистецтво. Його секрети відкриваються лише дбайливим і працьовитим. З медом українці відзначають свята, частують гостей, лікують недуги. Старовинні рецепти медових страв є неоціненною реліквією, яку ми маємо берегти для нащадків.
Величезна повага трудівникам пасік, які приносять до столу неповторний дар землі та сонця. Спасибі вам за наполегливість, вірність народним традиціям, відчуття гармонії з природою, любов до своєї землі, терпіння та працю.
Бажаємо смачного меду, некусючих бджіл, любові до життя і багато веселощів, люблячих дітей і вдячних онуків!