A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білецька сільська територіальна громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Інформаційна кампанія з питань протидії торгівлі людьми. 30 липня у світі відзначають Всесвітній день протидії торгівлі людьми.

Дата: 03.08.2021 16:06
Кількість переглядів: 1574

 

 Директор КЗ «Центр надання соціальних послуг» та головний спеціаліст у справах дітей Білецької територіальної громади спільно з інспектором ювенальної превенції взяли участь у нараді, яку провів т.в.о. начальника відділення поліції №1  Тернопільського районного управління поліції ГУ НП в Тернопільській області, майор поліції Юрій Панахида.
   Боротьба з торгівлею людей є одним із пріоритетних напрямів діяльності Уряду України у сфері захисту прав людини, зокрема дітей. Верховна Рада України 20 вересня 2011 року ухвалила Закон України «Про протидію торгівлі людьми», де визначені основні напрями реалізації державної політики, спрямованої на протидію торгівлі людьми. 
   Торгівля людьми – це форма сучасного рабства та порушення прав людини, від якої страждають чоловіки, жінки та діти, та яка не втрачає актуальності у ХХІ ст. для жодної країни світу, включаючи Україну. 
   Відповідно до «Протоколу з попередження торгівлі людьми, особливо жінками і дітьми”, визначено декілька ознак: вербування; перевезення; передача; продаж; усиновлення (удочеріння) у комерційних цілях, використання в порнобізнесі; використання у військових конфліктах; залучення до злочинної діяльності; трансплантація чи насильницьке донорство; примус до заняття проституцією; рабство і ситуації, подібні до рабства; примусова праця; залучення в боргову кабалу; використання шантажу, погроз, насильства.
    Торгівля людьми – це експлуатація людини. Факт торгівлі людьми завжди передбачає дію, засоби впливу, ціль; по відношенню до дітей – дія, ціль.
•    Дія – вербування (досягнення домовленості шляхом безпосереднього наймання, тобто запрошування і набору добровольців ніби для участі у певній діяльності), переміщення, переховування, передача, одержання людини.
•    Засоби впливу – примус, обман, шантаж, викрадення, використання матеріальної залежності людини або її уразливого стану, підкупу третьої особи, яка контролює постраждалого, а також шахрайство, використання службового становища, застосування чи загроза застосування насильства.
•    Згідно з Палермським протоколом, згода жертви торгівлі людьми на заплановану експлуатацію не береться до уваги, якщо було використано будь-який із зазначених засобів впливу (стаття 3b).
•    Ціль – експлуатація людини в будь-якому виді (примусова праця, рабство або підневільний стан, звичаї подібні до рабства або підневільного стану, сексуальна експлуатація, використання у порнобізнесі, примусова вагітність, вилучення органів, проведення дослідів над людиною, використання у жебрацтві, втягнення в злочинну діяльність, використання у збройних конфліктах, усиновлення (удочеріння) з метою наживи, продаж дитини, примусове одруження, залучення в боргову кабалу); 

   Торгівля людьми - злочин, за вчинення якого в Україні передбачено кримінальну відповідальність на строк від 3 до 15 років позбавлення волі (ст.149 Кримінального Кодексу України).
   Відповідно до Закону України „Про протидію торгівлі людьми”, особа, яка вважає себе постраждалою від торгівлі людьми, має право звернутися до працівників соціальної сфери Білецької сільської ради із заявою про встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми, та до органів Національної поліції щодо захисту прав і свобод.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних