A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білецька сільська територіальна громада
Тернопільська область, Тернопільський район

«Цифрова трансформація громади, цифровий лідер громади»

Дата: 07.07.2021 10:55
Кількість переглядів: 1317

Фото без опису

   Діджиталізація  або цифрова трансформація -  поняття відносно нове для нас українців, однак результатами від неї ми можемо уже скористатися сьогодні  у вигляді різних застосунків та сервісів, які зараз використовуються на усіх рівнях управління. І перш за все вони спрямовані на швидке та якісне надання різноманітних послуг для наших громадян.
  Створення цифрової держави – потреба часу, яка має вивести Україну у світові лідери із залучення інвестицій, протидії корупції та непотрібної бюрократії, а найголовніше – зручності та комфорту взаємодії людини із державою.
   У картографії протягом попередніх віків постійно нагромаджувалася інформація та знання про земну поверхню. В XX столітті створення комп’ютера кардинально змінило та розширило можливості застосування карт. Цифрове представлення просторових даних отримало назву - ГІС (географічні інформаційні системи). За допомогою ГІС необхідна інформація може відображатися  у лаконічній картографічній формі з додатковими текстовими поясненнями, графіками та діаграмами, що дає змогу проводити оперативний аналіз інформації та швидко приймати рішення.
   Цього року Байковецька сільська рада першою з громад приєдналася до геопорталу просторових даних Тернопільської обласної державної адміністрації, який почав працювати з 2018 року.  У квітні також було підписано меморандум співпраці із ІТ-компанією «МагнетікВан Муніципальні Технології»,  який передбачає розробку модулів географічної інфомаційної системи, а саме містобудівний кадастр, земельний кадастр, адресний реєстр, інтерактивна інвестиційна карта громади, інтерактивна туристична карта громади, реєстр комунального майна. Сьогодні відбулася презентація перших трьох модулів. 
   Заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Василь Петрович Флиста взяв безпосередню участь в презентації.
Із темою доповіді «Цифрова трансформація громади, цифровий лідер громади» виступив директор КП "Тернопільський інформаційно-аналітичний центр" Терещенко Олександр, котрий розповів про цілі, завдання та  впроваджені проекти Міністерства цифрової трансформації, таких як єдиний портал державних послуг «Дія», «Дія. Бізнес», «Дія. Цифрова освіта», «Є-малятко»,  впровадження електронного паспорту, який  прирівняний до фізичного аналога. Також уже близько місяця діють електронні лікарняні. Що це означає, що пацієнтам більше не доведеться нести на роботу паперовий листок непрацездатності, щоб зафіксувати факт тимчасової непрацездатності, а роботодавці бачитимуть необхідну інформацію про е-лікарняні в особистому електронному кабінеті страхувальника (роботодавця) на вебпорталі Електронних послуг Пенсійного фонду України.
   Щодо цифровах лідерів громади, то Олександр Сергійович зазначив, що у кожній громаді має бути визначена особа та команда, які  були б рушієм цифрової трансформації на місцевому рівні.
   Безпосередньо презентаціяю геоінформаційної системи Байковецької територіальної громади провів виконавчий директор ТОВ “МагнетікВан Муніципальні технології”- Подобівський Володимир. 
   Можливостями геоінформаційної системи є: 
1.    візуалізація повного та актуального земельного банку громади та достовірних параметрів земельних ділянок; 
2.    автоматизація ведення земельного кадастру громади в режимі суміщення з даними Державного земельного кадастру, Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Реєстру судових рішень, податкових реєстрів; 
3.    моніторинг земельних ресурсів громади (орендарів земельних ділянок, термінів дії оренди, судових справ тощо), 
4.    оперативний доступ, адміністрування та актуалізація картографічних даних по напрямку управління земельними ресурсами громади (ортофотопланів, карт ґрунтів, сівозмін, нормативної грошової оцінки тощо).
   Для жителів та підприємців громади корисним також буде інформація просторового відображення усіх наявних генеральних планів населених пунктів громади, відображення адрес домогосподарств із можливістю оперативного аналізу інформації та доступним інтерфейсом.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних