A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білецька сільська територіальна громада
Тернопільська область, Тернопільський район

8 ТРАВНЯ – ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ТА ПРИМИРЕННЯ

Дата: 07.05.2021 21:08
Кількість переглядів: 1425

Фото без опису

8 ТРАВНЯ – ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ТА ПРИМИРЕННЯсумна і  важлива дата, яка має  нагадати  всім нам про необхідність   збереження миру на планеті  та  недопустимість  війни.
Пам’ять - це не просто частина  історії.  Пам’ять - це наша совість, наша біль, наша гордість. Вона має  свої  межі. 
Утверджуючи  традицію  відзначення  8 та 9 травня в європейському дусі “не святкуємо, а вшановуємо”,  пропонуємо   згадувати  Другу Світову з акцентом на ролі людей, які боролися проти  нацизму.
У День пам’яті та примирення 7 травня  у селах Білецької ОТГ відбулось урочисте вшанування пам’яті полеглих у роки війни борців за волю і незалежність.
На поминальну панахиду, яку відправили отці  Каськів Олег і Каспрук Орест, на пам’ятній могилі у селі  Плотича   Білецької громади зібрались Білецький сільський голова Дмитро Малик,  староста  села Олександр Шістка, депутат Білецької сільської ради Зоя Пелешок,  директор Комунального закладу «ЦНСП»  Едуард Грішин,  учителі та учні Плотицької  загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів, інші мешканці громади.  
«Український народ завжди відстоював і відстоює свою волю та незалежність, відстоює її і зараз, і ми повинні пам’ятати якою ціною!» - наголосив сільський голова Дмитро Малик. Представники місцевої влади поклали квіти до могили. Чудове і натхнене виконання пісні «Повертайся, солдате» дає нам зрозуміти, що завдяки тим, хто віддає життя за наш спокій, ми можемо розвивати нашу Незалежну Україну!
У селах Білецької громади голова  Дмитро Малик,  разом із старостами, вшанували пам’ять полеглих солдатів покладанням квітів.
Також, цього дня Білецький сільський голова, разом із старостою Петром  Винницьким, відвідали вдову учасника Другої світової війни, жительку села Ігровиця  Голик Ганну Антонівну, якій виповнилося 90 років, побажали їй здоров’я і довгих літ.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних