A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білецька сільська територіальна громада
Тернопільська область, Тернопільський район

НЕ ПАЛІТЬ ТРАВУ! ЗБЕРЕЖІТЬ ПРИРОДУ І СВОЄ ЗДОРОВ’Я!

Дата: 09.04.2021 08:35
Кількість переглядів: 1431

 

Фото без опису

    Кожної весни  починається  сезон  паління  сухої  трави,  листя  та інших   рослинних   решток.  Люди,  які спалюють   суху  траву,    рахують,     що     цим   вони  покращують    врожайність.   Це нажаль не  так.
    Коли  спалюється  сухостій, то гине вся мікрофлора, що   бере участь у важливих  біологічних процесах.   Земляний  родючий  покрив, на  якому спалюють  траву,  відновлюється   лише  через 5-6 років.   
    Відповідно до законодавства за самовільне спалювання сухої рослинності або її залишків передбачена адміністративна відповідальність  у вигляді накладення штрафу на громадян – від 3060 грн. до 6120 грн.  А також кримінальна відповідальність, особливо коли пожежа сухої рослинності  спричинила великі збитки, загибель людей, масову загибель тварин, або інші важкі наслідки - карається позбавленням волі на строк від 5 до 10 років.
    При згорянні однієї тони рослинних залишків, у повітря вивільняється близько 9 кг мікрочастинок диму.   До їх складу входять пил, окиси азоту, чадний газ, важкі метали і низка канцерогенних сполук . В тліючому   без   доступу   кисню листі виділяється   бензопірен,   що здатен викликати у людини ракові захворювання. Окрім того, з димом у повітря вивільняються діоксини – одні з найотруйніших   для людини речовин.
Найбільша проблема в тому, що часто біля вогнищ можна побачити дітей дошкільного та молодшого шкільного віку, вплив диму на організми яких, а також їх життя особливо небезпечний.

Спалювання листя і трави — шкода здоров’ю людини  і загроза природньому середовищу!
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних