A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білецька сільська територіальна громада
Тернопільська область, Тернопільський район

ПРОТОКОЛ засідання постійної комісії від 23 грудня 2020 року

Дата: 25.12.2020 20:40
Кількість переглядів: 565

ПРОТОКОЛ № 07/20 (07-Р)

засідання постійної комісії Білецької сільської ради з питань законності, депутатської етики та регламенту, розвитку місцевого самоврядування, освіти, культури, духовності, сім’ї, молоді та спорту, охорони здоров’я та соціального захисту

 

 

від 23 грудня  2020  року                                                                                                             с. Біла

 

Головуюча:  голова комісії  Лаврів Лілія Андріївна

 

На засіданні присутні: депутати – члени постійної комісії Лаврів Лілія Андріївна, Малик Оксана Тарасівна, Грабас Роман Сергійович, Карпик Оксана Богданівна, Пелешок Зоя Борисівна, Малко Василь Євгенович, Білецький сільський голова Малик Дмитро Васильович, начальниця Відділу освіти Білецької сільської ради Ленько Ірина Петрівна, юрисконсульт Відділу освіти Білецької сільської ради Гнецько Наталія Михайлівна, інспектор з кадрів Відділу освіти Білецької сільської ради Барна Лілія Євгенівна, головний спеціаліст з питань персоналу відділу юридичного забезпечення та кадрової роботи Білецької сільської ради Прокіпчук Оксана Михайлівна.

 

Відсутні: депутати – члени постійної комісії Павлик Борис Борисович.

 

Місце проведення: Білецька сільська рада, с. Біла, вул. Молодіжна, 19.

Початок о 10 год 00 хв

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

  1. Про затвердження Порядку денного засідання постійної комісії Білецької сільської ради з питань законності, депутатської етики та регламенту, розвитку місцевого самоврядування, освіти, культури, духовності, сім’ї, молоді та спорту, охорони здоров’я та соціального захисту (далі – Постійної комісії).
  2. Про розгляд пропозицій та подання рекомендацій з дотримання прав людини, законності, запобігання корупції щодо призначення керівника закладу дошкільної освіти «Дитячий ясла-садок села Біла Білецької сільської ради».

 

РОЗГЛЯД ПИТАНЬ

1. СЛУХАЛИ: Про затвердження Порядку денного засідання постійної комісії Білецької сільської ради з питань законності, депутатської етики та регламенту, розвитку місцевого самоврядування, освіти, культури, духовності, сім’ї, молоді та спорту, охорони здоров’я та соціального захисту (далі – Постійної комісії).

ВИСТУПИЛИ:

Лаврів Л.А., яка запропонувала включити до Порядку денного сьомого засідання Постійної комісії питання:

  1. Про затвердження Порядку денного засідання постійної комісії Білецької сільської ради з питань законності, депутатської етики та регламенту, розвитку місцевого самоврядування, освіти, культури, духовності, сім’ї, молоді та спорту, охорони здоров’я та соціального захисту (далі – Постійної комісії).
  2. Про розгляд пропозицій та подання рекомендацій з дотримання прав людини, законності, запобігання корупції щодо призначення керівника закладу дошкільної освіти «Дитячий ясла-садок села Біла Білецької сільської ради».

ГОЛОСУВАЛИ:  «ЗА» - 6 осіб, «ПРОТИ» - 0 осіб, «УТРИМАВСЯ» - 0 осіб. Рішення прийнято.

1. ВИРІШИЛИ: Затвердити Порядок денний засідання Постійної комісії від 23.12.2020 р.

 

 

 

2. СЛУХАЛИ: Про розгляд пропозицій та подання рекомендацій з дотримання прав людини, законності, запобігання корупції щодо призначення керівника закладу дошкільної освіти «Дитячий ясла-садок села Біла Білецької сільської ради».

ВИСТУПИЛИ:

Лаврів Л.А., яка зазначила, що згідно п.10 частини 4 статті 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», сільський голова призначає на посади та звільняє з посад керівників відділів, управлінь та інших виконавчих органів ради, підприємств, установ та організацій, що належать до комунальної власності відповідних територіальних громад, крім випадків, передбачених частиною другою статті 21 Закону України "Про культуру".

Відповідно до ст. 47 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», постійні комісії попередньо розглядають кандидатури осіб, які пропонуються для обрання, затвердження, призначення або погодження відповідною радою, готують висновки з цих питань.

Згідно Рішення Білецької сільської ради № 6 від 18 листопада 2018 року «»Про утворення постійних комісій Білецької сільської ради VІІІ скликання та затвердження їх складу», затверджене Положення про постійні комісії Білецької сільської ради VІІІ скликання, відповідно до частини 2.2. «Напрями діяльності Постійної комісії Білецької сільської ради з питань законності, депутатської етики та регламенту, розвитку місцевого самоврядування, освіти, культури, духовності, сім’ї, молоді та спорту, охорони здоров’я та соціального захисту», Постійна комісія: розглядає пропозиції та подає рекомендації з дотримання прав людини, законності, запобігання корупції щодо призначення та звільнення керівників закладів, підприємств, установ комунальної власності, що перебувають у віданні Білецької сільської ради.

Таким чином, маючи можливість поспілкуватись, у ході співбесіди, із претендентами на посаду керівника закладу дошкільної освіти «Дитячий ясла-садок села Біла Білецької сільської ради, Постійна комісія, у рамках своєї функціональної спрямованості, розглядає пропозиції щодо призначення керівника та надає рекомендації з дотримання прав людини, законності, запобігання корупції щодо призначення керівника.

 

Претендент 1: стаж педагогічної роботи – 4,5 років, освіта вища економічна, працює на керівній посаді у вищому навчальному закладі. Бачення стратегії розвитку ЗДО: альтернатива масовим заходам, здорове харчування за Клопотенком, організація прийому дітей без можливості батькам заходити у приміщення. У освітньо-виховному процесі вбачає запровадження нових технологій (це не має бути суто навчання, а мусимо дати тепло своїх рук дітям), дотримуючись програми, вводити щось нове (наприклад, проводити екскурсії, давати можливість пізнавати світ).

Претендент 2: освіта вища педагогічна, вища категорія, звання вихователь-методист, загальний стаж роботи – 31 рік. Вважає важливим психологічний комфорт у групі і у закладі в цілому. Підготувати дитину до школи з кваліфікованим вихователем допоможе співпраця з логопедом (по розвитку мовлення), а також театральна фізкультура, розвиток через гру, піскотерапія. Коли дитина вільна – їй легше дається творчість. Хотіла б залучати вихованців до гаївок, великодніх ігор тощо, підтримуючи національні традиції.

Претендент 3: освіта вища педагогічна, педагогічний стаж 13,5 р, з яких 8 років стажу в садочку. Має досвід керівної діяльності, зуміла покращити умови навчання дітей у ввіреному їй закладі. Прагне до професійного зростання, тому вбачає перспективи свого професійного розвитку на посаді керівника ЗДО у селі Біла.

Претендент 4: освіта вища педагогічна, з 2011 року працює в дитячому садочку, з 2016 року – вихователь-методист. Сертифікований інструктор по мнемотехніці, по програмі розвитку дитини «Впевнений старт». Вважає, що підготовка дитини до НУШ – насамперед полягає у розвитку в дитині самостійності, умінні доглядати і прибирати за собою. Вважає, що на це дуже потрібно звертати увагу і вихователям, і батькам. Тому потрібна співпраця з батьками, привчати дітей до самостійності, не обмежувати. Вважає за необхідне розвивати знання в дітей про природу, про навколишній світ. Садочок – це не тільки гра, але й освіта, тому заняття мають бути поставлені на дуже високому рівні. На посаді керівника ЗДО, насамперед, підібрала б персонал (таких, як сама), потрібно набирати професійних (якщо завгосп, то це має бути чоловік, сторож – не на папері). Залучати людей до праці планує власним прикладом, будучи при цьому вимогливою, усі мають в рівних умовах працювати над якісною освітою. Позиціонує себе як кар’єристка. Хоче мотивувати своїх працівників до праці не гнобленням, а повагою.

Лаврів Л.А.: відповідно до Закону України «Про дошкільну освіту» (ч.2 ст. 31), керівником закладу дошкільної освіти може бути особа, яка є громадянином України, вільно володіє державною мовою, має вищу освіту (для директорів державних, комунальних закладів дошкільної освіти - вищу педагогічну освіту), стаж педагогічної та/або науково-педагогічної роботи не менше трьох років (крім керівників приватних, корпоративних закладів освіти), організаторські здібності, стан фізичного і психічного здоров’я, що не перешкоджає виконанню професійних обов’язків.

Відповідно, розглядаючи претендентів на посади з точки зору дотримання прав людини, законності, запобігання корупції, не буде дотримано законності при прийнятті на посаду керівником Претендента 1, оскільки у неї вища економічна, а не педагогічна освіта. Решта претендентів відповідають законодавчо встановленим вимогам.

Головуюча поставила на голосування наступні питання:

Рекомендувати на предмет дотримання прав людини, законності, запобігання корупції призначення керівником закладу дошкільної освіти «Дитячий ясла-садок села Біла Білецької сільської ради» Претендента 1

 ГОЛОСУВАЛИ:  «ЗА» - 0 осіб, «ПРОТИ» - 5 осіб (Лаврів Л.А., Пелешок З.Б., Грабас Р.С., Малик О.Т., Малко В.Є.), «УТРИМАВСЯ» - 1 особа (Карпик О.Б.). Рекомендація не підтримана.

Рекомендувати на предмет дотримання прав людини, законності, запобігання корупції призначення керівником закладу дошкільної освіти «Дитячий ясла-садок села Біла Білецької сільської ради» Претендента 2

 ГОЛОСУВАЛИ:  «ЗА» - 6 осіб (Лаврів Л.А., Пелешок З.Б., Грабас Р.С., Малик О.Т., Карпик О.Б., Малко В.Є.), «ПРОТИ» - 0 осіб, «УТРИМАВСЯ» - 0 осіб. Рекомендація підтримана.

Рекомендувати на предмет дотримання прав людини, законності, запобігання корупції призначення керівником закладу дошкільної освіти «Дитячий ясла-садок села Біла Білецької сільської ради» Претендента 3

 ГОЛОСУВАЛИ:  «ЗА» - 6 осіб (Лаврів Л.А., Пелешок З.Б., Грабас Р.С., Малик О.Т., Карпик О.Б., Малко В.Є.), «ПРОТИ» - 0 осіб, «УТРИМАВСЯ» - 0 осіб. Рекомендація підтримана.

Рекомендувати на предмет дотримання прав людини, законності, запобігання корупції призначення керівником закладу дошкільної освіти «Дитячий ясла-садок села Біла Білецької сільської ради» Претендента 4

 ГОЛОСУВАЛИ:  «ЗА» - 3 особи (Лаврів Л.А., Грабас Р.С., Карпик О.Б.), «ПРОТИ» - 0 осіб, «УТРИМАВСЯ» - 0 осіб (Малко В.Є., Пелешок З.Б., Малик О.Т., Рекомендація не підтримана.

2. ВИРІШИЛИ: Рекомендувати на предмет дотримання прав людини, законності, запобігання корупції призначення Претендента 2 або Претендента 3 керівником закладу дошкільної освіти «Дитячий ясла-садок села Біла Білецької сільської ради».

 

Голова Постійної комісії                                           Л.А. Лаврів

Секретар Постійної комісії                                       З.Б.Пелешок


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних