A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білецька сільська територіальна громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Про організацію харчування учнів закладів загальної середньої освіти Білецької сільської ради у 2021 році

Дата: 30.12.2020 13:41
Кількість переглядів: 355

Р І Ш Е Н Н Я   № 403

24 грудня 2020 року                                                                              

 

 

Про організацію харчування учнів

закладів загальної середньої освіти

Білецької сільської ради у 2021 році

 

Керуючись статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», законами України «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту», «Про охорону дитинства», «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям» від 01.06.2000 № 1768-III, «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» від 22.10.1999 №3551-ХІІ, постановами Кабінету Міністрів України від 22.11.2004 № 1591«Про затвердження норм харчування у навчальних та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», від 19.06.2002 № 856 «Про організацію харчування окремих категорій учнів у загальноосвітніх навчальних закладах», від 02.02.2011 № 116 «Про затвердження Порядку надання послуг з харчування дітей у дошкільних, учнів у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, операції з надання яких звільняються від обкладення податком на додану вартість», на виконання наказу Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства освіти і науки України від 01.06.2005 № 242/329 «Про затвердження Порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах», наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 01.10.2012 № 590 «Про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)», з метою забезпечення повноцінного харчування учнів закладів загальної середньої освіти Білецької територіальної громади, сільська рада

ВИРІШИЛА:

1. Організувати безкоштовне харчування за рахунок коштів місцевого бюджету дітей пільгових категорій закладів загальної середньої освіти, а саме: дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються в інклюзивних класах, учнів із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України  «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям», дітей, батьки яких є (були) учасниками бойових дій, дітей-переселенців із тимчасово окупованих територій, дітей із багатодітних сімей.

2. Виділити кошти на одноразове харчування учнів 1-4 класів у загальної середньої освіти Білецької територіальної громади.

3. Дозволити керівникам закладів загальної середньої освіти, за рішенням педагогічної ради закладу та погодженням з батьківським комітетом, організовувати  харчування для учнів груп подовженого дня та учнів, не включених в перелік категорій дітей, визначених пунктом 1 даного рішення за кошти батьків.

4. Відділу освіти Білецької сільської ради (І.Ленько) встановити у 2021 році вартість:

4.1. гарячого харчування для учнів категорій, включених в перелік пункту 1 даного рішення, які навчаються в закладах загальної середньої освіти, у розмірі 18.00 грн.;

4.2. харчування підприємцем, у розмірі 20 грн.

5. Керівникам закладів загальної середньої освіти Білецької територіальної громади:

5.1.Забезпечити виконання вимог нормативно-правових документів з питань організації харчування учнів та дотримання санітарно-гігієнічних норм.

5.2.Тримати на постійному контролі оформлення документів, що підтверджують право на одержання безкоштовного харчування, згідно вимог чинного законодавства.

6. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань бюджету, фінансів, планування соціально-економічного розвитку, житлово-комунального господарства, комунальної власності, благоустрою, транспорту, регуляторної політики, підприємництва та торгівлі та постійну комісію Білецької сільської ради з питань законності, депутатської етики та регламенту, розвитку місцевого самоврядування, освіти, культури, духовності, сім’ї, молоді та спорту, охорони здоров’я та соціального захисту.

 

Сільський голова                                                               Дмитро МАЛИК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних