A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білецька сільська територіальна громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Про Білецький сільський бюджет на 2021 рік Код бюджету  1954300000

Дата: 30.12.2020 13:45
Кількість переглядів: 577

Р І Ш Е Н Н Я № 405

 

від 24 грудня 2020 року

 

 

Про Білецький сільський бюджет

на 2021 рік Код бюджету  1954300000

 

 

Керуючись Бюджетним кодексом України, Законом України "Про місцеве самоврядування", статтею 26 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" та враховуючи пропозиції постійної комісії Білецької сільської ради з питань бюджету, фінансів, планування соціально-економічного розвитку, житлово-комунального господарства, комунальної власності, благоустрою, транспорту, регуляторної політики, підприємництва та торгівлі, Білецька сільська рада

 

ВИРІШИЛА:

1. Визначити на 2021 рік:

доходи сільського бюджету у сумі 76 482 700,00 гривень, у тому числі доходи загального фонду сільського бюджету 76 482 700,00 гривень згідно з додатком 1 до цього рішення;

видатки сільського бюджету у сумі  76 482 700,00 гривень, у тому числі видатки загального фонду сільського бюджету 75 365 444,00 гривень та видатки спеціального фонду сільського бюджету 1 117 256,00 гривень;

профіцит за загальним фондом сільського бюджету у сумі 1 117 256,00 гривень згідно з додатком 2 до цього рішення;

дефіцит за спеціальним фондом сільського бюджету у сумі 1 117 256,00 гривень згідно з додатком 2 до цього рішення;

оборотний залишок бюджетних коштів сільського бюджету у розмірі       100 000 гривень, що становить 0,13 відсотки видатків загального фонду сільського бюджету, визначених цим пунктом;

резервний фонд сільського бюджету у розмірі 100 000 гривень, що становить 1 відсоток видатків загального фонду 0,13 відсотки бюджету, визначених цим пунктом.

2. Затвердити бюджетні призначення головним розпорядникам коштів місцевого бюджету на 2021 рік у розрізі відповідальних виконавців за бюджетними програмами/підпрограмами згідно з додатком 3 до цього рішення.

3. Затвердити на 2021 рік розподіл коштів бюджету розвитку на здійснення заходів на будівництво, реконструкцію і реставрацію, капітальний ремонт об’єктів виробничої, комунікаційної та соціальної інфраструктури за об’єктами згідно з додатком 4 до цього рішення.

4. Затвердити розподіл витрат місцевого бюджету на реалізацію місцевих/регіональних програм у сумі 2 597 900,00 гривень згідно з додатком 5 до цього рішення.

5. Установити, що у загальному фонді місцевого бюджету на 2021 рік:

1) до доходів загального фонду місцевого бюджету належать доходи, визначені статтями 64 Бюджетного кодексу України, та трансферти, визначені статтями 93, 97, 101, 1032, 1036, 104 Бюджетного кодексу України. 

2) джерелами формування у частині фінансування є кошти, визначені пунктом 1 статті 72 Бюджетного кодексу України в частині спрямування до бюджету розвитку (спеціального фонду) коштів із загального фонду;.

6. Установити, що джерелами формування спеціального фонду місцевого бюджету на 2021 рік:

1) у частині фінансування є надходження, визначені пунктом 10 частини 1 статті 71 Бюджетного кодексу України.

7. Установити, що у 2021 році кошти, отримані до спеціального фонду місцевого бюджету згідно з статтею 71 Бюджетного кодексу України, спрямовуються на реалізацію заходів, визначених статтею 71 Бюджетного кодексу України, та на видатки, відповідно до джерел надходжень, визначених у пункті 6 цього рішення.

8. Визначити на 2021 рік відповідно до статті 55 Бюджетного кодексу України захищеними видатками сільського бюджету видатки загального фонду:

- оплату праці працівників бюджетних установ;

- нарахування на заробітну плату;

- придбання медикаментів та перев'язувальних матеріалів;

- забезпечення продуктами харчування;

- оплату комунальних послуг та енергоносіїв;

- поточні трансферти населенню;

- поточні трансферти місцевим бюджетам;

- забезпечення інвалідів технічними та іншими засобами реабілітації,

виробами медичного призначення для індивідуального користування;

- оплату послуг з охорони державних (комунальних) закладів культури;

- оплату енергосервісу.

9. Надати право Білецькому сільському голові за погодженням з виконавчим комітетом в межах поточного бюджетного періоду на конкурсних засадах розміщення тимчасово вільних коштів сільського бюджету на депозитах або шляхом придбання цінних паперів, емітованих відповідною сільською радою, з подальшим поверненням таких коштів до кінця поточного бюджетного періоду, а також шляхом придбання державних цінних паперів відповідно до Бюджетного кодексу України.

10. Відповідно до статей 43 та 73 Бюджетного кодексу України надати право Білецькому сільському голові за погодженням з виконавчим комітетом отримувати у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України:

позики на покриття тимчасових касових розривів сільського бюджету, пов'язаних із забезпеченням захищених видатків загального фонду, в межах поточного бюджетного періоду за рахунок коштів єдиного казначейського рахунку на договірних умовах без нарахування відсотків за користування цими коштами з обов'язковим їх поверненням до кінця поточного бюджетного періоду у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України, відповідно до  Бюджетного кодексу України.

11. Встановити що відповідно до статті 43 Бюджетного кодексу України обслуговування бюджетних коштів у частині бюджету розвитку та власних надходжень бюджетних установ здійснюється органами Казначейства України.

12. Відповідно до статей 20, 22 та 28 Бюджетного кодексу України та наказу Міністерства фінансів України від 26 серпня 2014 року № 836 „Про деякі питання запровадження програмно-цільового методу складання та виконання місцевих бюджетів” головними розпорядниками коштів сільського бюджету :

1) затвердити паспорти бюджетних програм протягом 45 днів з дня набрання чинності цим рішенням;

2) здійснювати управління бюджетними коштами у межах встановлених їм бюджетних повноважень та оцінки ефективності бюджетних програм, забезпечуючи ефективне, результативне і цільове використання бюджетних коштів, організацію та координацію роботи розпорядників бюджетних коштів нижчого рівня та одержувачів бюджетних коштів у бюджетному процесі;

3) забезпечити доступність інформації про бюджет відповідно до вимог статті 28 Бюджетного кодексу України:

публічне представлення та публікацію на своїх офіційних сайтах інформації про бюджет за бюджетними програмами та показниками, бюджетні призначення щодо яких визначені цим рішенням, відповідно до вимог та за формою, встановленими Міністерством фінансів України, до 15 березня року, що настає за звітним;

оприлюднювати шляхом розміщення на своїх офіційних сайтах паспорти бюджетних програм на поточний бюджетний період (включаючи зміни до паспортів бюджетних програм) у триденний строк з дня затвердження таких документів.

4) Забезпечити в першочерговому порядку потребу в коштах на оплату праці працівників бюджетних установ відповідно до встановлених законодавством України умов оплати праці та розміру мінімальної заробітної плати; на проведення розрахунків за електричну та теплову енергію, водопостачання, водовідведення, природний газ та послуги зв’язку, які споживаються бюджетними установами.

13. Надати право Білецькому сільському голові з наступним затвердженням на сесії сільської ради:

- вносити зміни до сільського бюджету на 2021 рік в частині перерозподілу видатків сільського бюджету в межах його загального обсягу за бюджетними програмами та економічною класифікацією, за загальним та спеціальним фондами бюджету, включаючи резервний фонд бюджету, а також збільшення видатків розвитку за рахунок зменшення інших видатків відповідно до рішення виконавчого комітету сільської ради попередньо погодженим рішенням постійної діючої комісії сільської ради з питань бюджету, фінансів, планування соціально-економічного розвитку, житлово-комунального господарства, комунальної власності, благоустрою, транспорту, регуляторної політики, підприємництва та торгівлі.

- здійснювати зміну назв та переліку кодів видатків відповідно до наказу Міністерства фінансів України від 20.09.2017 року № 793 „Про затвердження складових програмної класифікації видатків та кредитування місцевих бюджетів” (зі змінами); зумовлений такою зміною назв та переліку кодів перерозподіл видатків місцевого бюджету в межах загального обсягу бюджетних призначень головних розпорядників коштів сільського бюджету за кодами програмної класифікації видатків за загальним та спеціальним фондами бюджету.

14. Дане рішення вступає в дію з 01.01.2021 року.

15. Додатки № 1-5 до цього рішення є його невід’ємною частиною.

16. Відповідно до частини четвертої статті 28 Бюджетного кодексу України виконавчому апарату сільської ради здійснити оприлюднення цього рішення в десятиденний строк з дня його прийняття на офіційному сайті.

17. Контроль за виконанням рішення доручити постійній комісії сільської ради з питань бюджету, фінансів, планування соціально-економічного розвитку, житлово-комунального господарства, комунальної власності, благоустрою, транспорту, регуляторної політики, підприємництва та торгівлі.

 

 

Сільський голова                                                                         Дмитро МАЛИК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних